У Львові з'явилася вулиця Вакарчука

Вакарчук: Я хочу подякувати громаді за вшанування пам'яті мого тата
фото з відкритих джерел

Батько лідера гурту «Океан Ельзи» був багаторічним ректором Львівського національного університету

Лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що у Львові перемейнованоодну з вулиць на честь його батька Івана Вакарчука. Тато музиканта – був відомим вченим та ректором Львівського університету, також працвав міністром освіти України.

«Це велика честь для нашої родини! Ця затишна вулиця, що прямує до парку імені Івана Франка у напрямку університету, є чудовою ілюстрацією характеру і вдачі мого батька: бути чесним, відвертим, до кінця відданим своїй справі життя і водночас тихим і скромним. На відкритті сьогодні було багато студентів. Тату, як завжди у твоєму житті», – написав Святослав Вакарчук.

Міський голова Андрій Садовий зауважив, що Вакарчук по життю завжди був попереду та брав на себе удар: «Його ненавиділа бюрократична машина, зате любили та обожнювали студенти. Він дав певний тренд. Складно бути лідером, складно брати на себе відповідальність. Але мені приємно, що депутати взяли на себе відповідальність, і ми маємо у Львові вулицю Івана Вакарчука».

Раніше вулиця Івана Вакарчука мала назву Кіндрата Рилєєва. Її перейменували у межах деколонізації топоніміки у Львівській МТГ. Загалом у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названі на честь російських діячів, а також ті, які мають назви, що асоціюються з Російською імперією, Росією чи радянською пропагандою. Повний їхній перелік можна переглянути на сайті Львівської міської ради.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: