Це пастка. Олена Зеленська звернулася до українців з важливим нагадуванням

Зеленська: Не можна заплющувати очі на те, що болить
фото з відкритих джерел

Перша леді розповіла, з чим не можна миритися навіть під час війни

У п’ятницю, 25 листопада, стартували всесвітні 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства. Перша леді України Олена Зеленська звернулася до українців з важливим нагадуванням. Допис з'явився на сторінці в Інстаграм першої леді.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

«Війна робить нас більш загартованими, стійкими, витривалими. Ми звикаємо до побутових проблем, повітряних тривог, звикаємо ухвалювати важкі рішення… Але є дещо, із чим не можна миритися навіть під час війни. Тим більше під час війни. Це час, коли легко поширюються жорстокість і насильство. Та найгірше – до цього можна звикнути, ніби так і треба. Але це пастка для всіх нас. До насильства не можна звикати, його не можна толерувати, прикриваючись війною. Навпаки, саме під час війни треба стати в рази уважнішими до потреб інших, навіть зовсім незнайомих нам людей, до їхнього відчаю», – зазначила Зеленська у своєму зверненні.

Тим часом, у 60 містах і громадах України за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, урядів України, Великої Британії, Канади та США з’являються незвичні мозаїки: коли охочі забирають собі частинку такої інсталяції, вони символічно руйнують насильство, а з-під камінців проступає гасло «Чуйність перемагає насильство».

«Наче прості слова, але саме так і є: ми – людяні. Ми чуйні. Кожен день війни перевіряє нас на вірність цим принципам. І ми обов’язково їх захистимо. Не можна заплющувати очі на те, що болить. Війна не виправдання для побутового зла», – додала Олена Зеленська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: