Три дні урочистостей та концерт зі світовими зірками: як пройде коронація Чарльза III

Британська королівська родина опублікувала на своєму сайті розклад заходів із нагоди коронації
фото з відкритих джерел

За дев'ять місяців після смерті матері принц Чарльз офіційно стане королем

6 травня у Великій Британії офіційно коронують принца Чарльза. За фактом він кілька місяців править країною – з 8 вересня, коли померла його мати Єлизавета II. Але коронація підтвердить його статус, а також його дружини королеви-консорту Камілли.

Британська королівська родина опублікувала на своєму сайті розклад заходів із нагоди коронації. Так, головна подія пройде 6 травня у Вестмінстерському абатстві. Архієпископ Кентерберійський покладе корони на голови Чарльза та Камілли. Перед цим відбудеться урочиста хода з Букінгемського палацу, а згодом процесія піде назад. Принц Вільям і принцеса Кетрін, напевно, братимуть участь у ній і привітають народ.

У прес-релізі зазначається, що церемонія «відбиватиме роль монарха сьогодні і дивитиметься в майбутнє, спираючись на давні традиції та пишність». У неділю, 7 травня, відбудеться кілька додаткових заходів, зокрема великий коронаційний концерт. Склад виконавців поки не розголошується, але ходять чутки, що світові музичні ікони та сучасні зірки також братимуть участь. Квитки, напевно, будуть недоступні для простих смертних, але трансляцію шоу проведуть на каналі BBC.

Цього ж дня країною пройде «біг ланч», курований королевою Каміллою. Люди зберуться у містах та районах, щоб пообідати разом та відсвяткувати важливу подію. А в понеділок, 8 травня, заплановано масштабний волонтерський захід The Big Help Out, який наголошує на важливості руху добровольців у сучасній Великобританії.

Читайте також: Шанувальники засудили Кім Кардаш'ян за купівлю намиста принцеси Діани

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: