Телеведучий Педан поділився лайфаками, як правильно обрати професію

Педан з донькою, яка нещодавно стала студенткою
фото з відкритих джерел

Відомий українець – автор освітнього тревелу «УніверCheck», який веде разом з дочкою

Олександр Педан, телеведучий Нового каналу та автор освітнього тревелу «УніверCheck» поділився головними питаннями, на які потрібно дати собі відповідь, обираючи професію. «Ким і де я хочу працювати?» – запитання, з якими рано чи пізно зіштовхується кожен. Не всім щастить знайти фах, як то кажуть, за покликом серця. Педан поділився лайфхаками, як обрати свій професійний шлях.

«Обираючи спеціальність, треба спробувати побачити себе у майбутньому, – говорить Олександр в інтерв’ю ютуб-каналу Gloster fm. – Завжди кажу: коли вирішуєш, якій професії навчатися, зрозумій три речі:

  • Робота має приносити гроші. Без грошей мрії не здійснюються у повному обсязі. На жаль, це сувора реальність.
  • Робота має бути в кайф! В інакшому випадку довго ти цим займатися не захочеш. Ідеально, коли твоє хобі збігається з роботою. Тоді виникає сильна синергія.
  • На цю професію має бути попит – і зараз, і в майбутньому. Сядь і подумай: «Ага, я вчитимусь, а чи буде ця професія адекватною через чотири роки? Чи збережуться робочі місця?».

Олександр переконаний, що велика перевага сучасної молоді те, що вона може легко змінювати місце роботи та навчання: «Попередні покоління були прив’язані до роботи так, що капець. Подивіться на наших батьків. Наприклад, скоро вже 50 років, як моя мама працює в Хмельницькому національному університеті. Я змінив кілька напрямків, але на Новому каналі теж вже більше десяти років. А це покоління може спокійно стрибати туди-сюди, і це круто! Наша молодь не боїться змін. І це те, чого справді не вистачало нам і старшим за нас».

Читайте також: Єдина дочка співака Емінема виходить заміж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: