Скільки коштували похорони королеви Єлизавети II: у Британії назвали шалену суму

фото з відкритих джерел

Королева Єлизавета померла 8 вересня 2022 року

Королеви Великої Британії Єлизавети ІІ не стало у вересні минулого року. Похована вона з усіма почестями у Вестмінстерському абатстві. За даними The Telegraph, найбільші витрати на похорон понесло Міністерство внутрішніх справ Великобританії – близько 91 мільйона доларів, за ним слідує Міністерство культури, ЗМІ та спорту – близько 71 мільйона доларів. Ще 23,3 мільйони доларів було виділено урядом Шотландії.

Головний секретар Казначейства Британії Джон Глен заявив з цього приводу: «Пріоритети уряду полягали в тому, щоб ці заходи пройшли гладко та з належним рівнем гідності, при цьому забезпечуючи безпеку громадськості».

Раніше «Главком» писав, що друг чоловіка королеви Єлизавети розповів, що від чого могла насправді вона померти. Причиною смерті королеви Великобританії Єлизавети II могла стати мієломна хвороба. Про це повідомляє газета The Independent з посиланням на книгу Джайлса Брандрета – телеведучого, письменника та друга покійного чоловіка королеви принца Філіпа.

«Я чув, що у королеви було діагностовано певну форму мієломи – рак кісткового мозку. Це пояснює її втому, втрату ваги та проблеми з пересуванням, про які нам часто говорили в останній рік її життя», – пише Брандрет у своїй книзі «Єлизавета: інтимний портрет».

Автор зазначає, що біль у кістках, особливо в тазі та попереку – найбільш поширений симптом мієломи, і що від множинної мієломи часто страждають люди похилого віку. За словами Брандрета, Єлизавета II не стала виявляти жалість до себе, а минулої осені вона взяла на себе занадто багато обов'язків, через що її стан різко погіршився.

Раніше «Главком» писав, що королева Великої Британії Єлизавета II померла через природні причини. Це випливає з офіційного свідоцтва, опублікованого управлінням документів Шотландії. У графі «причина смерті» зазначено «поважний вік». Нагадаємо, королева Єлизавета померла 8 вересня 2022 року. За кілька годин до смерті стан її здоров’я різко погіршився, Букінгемський палац опублікував заяву, в якій повідомив, що лікарі висловили стурбованість. Діти та онуки поспішили до шотландської резиденції Балморал, де королева перебувала в останні місяці. Повідомляється, що вона померла в присутності старших дітей – принца Чарльза та принцеси Анни.

Читайте також: Гаррісон Форд розплакався на прем'єрі останнього фільму про Індіана Джонса

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: