Скандал з Netflix. Лікар вимагає $1 млн за появу його фото у фільмі про вбивцю

фото з відкритих джерел

Лікар стверджує, що інцидент завдав шкоди його репутації

27-річний пульмонолог із США Тейлор Хезлвуд подає до суду на стрімінговий сервіс Netflix за те, що творці кримінального документального фільму «Автостопник із сокирою» використали його фотографію. Чоловік стверджує, що постраждала його репутація після потрапляння до картини про вбивцю, пише Washington Post. Лікар вимагає моральної компенсації у мільйон доларів.

Документальний фільм «Автостопник із сокирою» докладно розповідає історію Калеба МакГілварі, який захистив жінку від нападу під час подорожі автостопом, але пізніше був засуджений за вбивство адвоката з Нью-Джерсі.

Автори фільму використали фотографії Тейлора Хезлвуда з сокирою з його особистої сторінки у соціальній мережі. Їх доповнили підписами про те, що «нікому не можна довіряти».

Хезлвуд вимагає відшкодування збитків у розмірі $1 млн. Він стверджує, що інцидент «завдав шкоди його репутації» і призвів до «постійного страху втратити роботу чи відносини через те, що люди вважають його небезпечним».

Головний герой картини «Автостопник із сокирою» Калеб МакГілварі прославився після того, як дав вірусне інтерв'ю, де розповів, як врятував жінку від смертельного нападу у лютому 2013 року. Він подорожував автостопом по Фресно, штат Каліфорнія, коли людина, яка підвозила його, Джетт Макбрайд, врізався своєю машиною в працівника комунальних служб, після чого напав на постраждалого і жінку, яка намагалася втрутитися. Макгілварі стверджував, що вийняв з сумки сокирку і кілька разів ударив Макбрайда по голові, щоб зупинити його. Тоді МакГілварі оголосили героєм, але вже через три місяці його заарештували за звинуваченням у вбивстві адвоката Джозефа Галфі зі штату Нью-Джерсі. МакГілварі заявив на допиті про те, що скоїв вбивство ненавмисно через необхідність самозахисту. Але у 2019 році його визнали винним у вбивстві першого ступеня та засудили до 57 років ув'язнення.

Тим часом у червні того ж 2019 року лікар Хезлвуд розмістив на своїй сторінці в мережі фотографію, на якій тримає в руці сокиру. Коли вийшов фільм «Автостопник із сокирою», Хезлвуд почав отримувати текстові повідомлення від друзів та членів сім'ї про те, чому саме його фото було використано у документальному фільмі про справжні злочини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: