Вінниця долучилася до допомоги ЗСУ шляхом придбання державних цінних паперів

Вінниця долучилася до допомоги ЗСУ шляхом придбання державних цінних паперів

150 млн грн на військові облігації

Вінницька міська рада вже втретє придбає державні цінні папери – облігації внутрішньої позики, випущені в умовах воєнного стану. Цього разу на їх закупівлю планується використати 150 млн грн тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету громади терміном до 6 місяців. Таке рішення депутати погодили на січневій сесії.

Про це інформує пресслужба Вінницької міської адміністрації.

Відповідно до нього, проведуть конкурс із відбору первинного дилера з-поміж банківських установ, з яким укладуть договір про обслуговування рахунка в цінних паперах та генеральну угоду.

Нагадаємо, мова йде про воєнні облігації, цільове спрямування яких підтримка ЗСУ в умовах воєнного стану. При їх купівлі держава гарантує повернення всієї суми інвестиції.

До речі, Вінниця була в числі перших муніципалітетів України, де скористалися інструментом розміщення коштів у держаних цінних паперах для допомоги захисникам.

Вперше військові облігації на суму у 100 млн грн Вінниця закупила у червні, а вже у листопаді зробила наступну інвестицію. Тоді на потреби ЗСУ спрямували рекордні – 300 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: