Що відомо про дружину нового прем'єр-міністра Британії: цікаві факти

Надбагата індійська бізнесвумен Акшата Мурті, дружина прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака
фото з відкритих джерел

Акшата Мурті та Ріші Сунак виховують двох доньок – Крішну та Анушку

25 жовтня Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії та очолив Консервативну партію. Його дружина перебуває в тіні чоловіка, але є достойною опорою.

Що відомо про дружину нового прем'єр-міністра Британії: цікаві факти фото 1

В історії Великої Британії 42-річний Ріші Сунак є наймолодшим прем'єр-міністром. Він одружений на доньці одного із найвідоміших бізнесменів Індії Нараяни Мурті, якого ще називають Біллом Гейтсом Індії – Акшаті Мурті, інформує BBC.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Jesmond Saliba (@salibajes)

Акшата Мурті народилася у 1980 році у місті Хублі в Індії. Дитинство дівчинки минуло у бабусі і дідуся по лінії батька, оскільки і мати, письменниця Садха Мурті, і батько Нараяна Мурті будували свою кар'єру в Мумбаї. У 1981 році Нараяна Мурті очолив компанію Infosys, що надає послуги ІТ. Такий крок зробив Нараяна Мурті одним із багатших людей Індії.

Акшата Мурті має молодшого брата Рохана Мурті. 40-річний чоловік є молодшим науковим співробітником Гарвардського товариства стипендіатів, він заснував Класичну бібліотеку Мурті та є головним технічним директором компанії з цифрової трансформації Soroco.

Акшата Мурті навчалася у середній школі для дівчат у місті Бангалор та у коледжі Клермонт-Маккена в Каліфорнії. Згодом отримала диплом коледжу моди, розпочавши кар'єру в компаніях Deloitte і Unilever. Закінчивши Стенфордський університет, отримала диплом магістра ділового адміністратора. Саме тут Акшата познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Ріші Сунаком. Пара одружилася у 2009 році та виховує двох доньок – Крішну та Анушку.

Акшата Мурті експериментувала у сфері фешн-дизайну. Жінка заснувала свою модну торгову марку Akshata Designs та випустила у 2011 році першу колекцію. Бізнес-леді прагнула продемонструвати «автентичність, майстерність, збереження багатої спадщини Індії».

Що відомо про дружину нового прем'єр-міністра Британії: цікаві факти фото 2

«Мої батьки виховували мене та мого брата на твердих цінностях філантропії, а волонтерська робота в бідних районах поставила мене перед труднощами, з якими стикаються жінки в Індії. Там я також відкрила для себе давні та різноманітні ремісничі традиції та задумалася, чому ці жінки не мали способу заробляти на життя своїм талантом», – розповіла про себе Мурті на сайті свого модного бренду.

Проте бренд проіснував лише три роки.

Сьогодні одним із головних бізнес-інтересів Акшати Мурті є лондонська гілка компанії Catamaran Ventures, яку вона заснувала разом з чоловіком Ріші Сунаком у 2013 році. Ця компанія інвестує у стартапи. Також Акшата Мурті є власницею та директором мережі тренажерних залів Digme Fitness у Великій Британії, а також директором компанії елітного чоловічого одягу New & Lingwood.

Додамо, що англійська дизайнерка Стелла Маккартні представила нову колекцію та особливу увагу приділила показу образів у синьо-жовтих кольорах.

Читайте також: Мішель і Барак Обама відсвяткували 30 років у шлюбі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: