Сергій Притула несподівано попросив допомоги у Шойгу

Притула: Українці спільно забезпечили розвідку власної держави
фото з відкритих джерел

Притула каже, що придбання супутнику – це безпрецедентна подія, однак досі є люди, які сумніваються

Телеведучий і волонтер Сергій Притула в інтерв'ю Радіо НВ вкотре розповів про супутник, на який скидалися всією Україною. За словами волонтера, ніколи в житті ще цивільні люди, в жодній державі, не скидалися для того, щоб забезпечити очі з космосу для своєї розвідки. Однак досі є люди, які сумніваються у правильності цього вчинка.

«Всіх цікавить, а як там супутник, на якій всі скидувались?» – запитав журналіст у Притули. «Я відверто дуже здивований частотою подібних запитань. Мені здавалося, що комунікація була достатньо добре пропрацьована ще у вересні», –  відповів Сергій.

Журналіст пояснив, що це питання дуже часто задається у зв’язці з історією про персональні політичні амбіції Притули. Той відповів: «Якби я заявляв про свої амбіції, я би ще міг зрозуміти. Коли ми закрили цей кейс із супутником і доступом до бази супутникових знімків усього сузір'я супутників компанії ICEYE, ми як Фонд вже не є власниками цього супутника. Ми його віддали. Наш end-user, згідно контракту – це Головне управління розвідки Міністерства оборони. Якщо когось цікавить, як відбувається ця робота, то будь-ласка, не обов’язково до Кирила Олексійовича Буданова звертатися, але можете в коментарях в Facebook у них запитувати».

Але зразу ж додав, що не варто цього робити з двох причин: «Перша – десь це був, мабуть, кінець жовтня, чи кінець вересня, коли Олексій Юрійович Резніков вийшов у паблік з великим дописом, в якому подякував українцям, які фінансово забезпечили придбання цього супутникового кейсу. І для мене це була велика радість, що міністр відзначив роботу і фонду, і тих людей, мільйонів людей, які забезпечили це придбання. І він тоді вказав, що за буквально пару днів роботи фонду, було виявлено і знищено 60 одиниць російської техніки. Це було дуже супер. Це дуже пришвидшує передачу супутникових знімків безпосередньо бригадній артилерії чи іншим».

«Минулого місяця Головне управління розвідки зробили великий допис у Facebook на своїй офіційній сторінці про результати двох місяців роботи цієї бази даних і самого супутника, вказавши кількість – 2600 одиниць ідентифікованої російської техніки, частина з якої була знищена. Ось це результати роботи того, що всі українці спільно забезпечили розвідку власної держави, – додав телеведучий. – Це знову ж таки безпрецедентна подія в історії світу. Ніколи в житті ще цивільні люди, в жодній державі, не скидалися для того, щоб забезпечити очі з космосу для своєї розвідки. Українці в цьому сенсі перші і унікальні. Але все одно є якісь люди у суспільстві, яких ані мої слова, ані слова Міністра оборони, ані слова керівника Головного управління розвідки, не переконують. І не знаю як ще цих людей в чомусь можна переконати. Залишається тільки один варіант – щоб вийшов Шойгу і сказав, що «украинцы нас убивают благодаря вот этому всему», от тоді може…»

Читайте також: Під Бахмутом загинув відомий український режисер Олег Бобало

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: