Секретні прізвиська королеви Єлизавети II: як її називав чоловік та інші близькі

Королева Єлизавета
фото з відкритих джерел

Сьогодні померла королева Великобританії Єлизавета ІІ

Для всіх вона була – Ваша Величність. І лише найближчі могли називати її інакше. Деякі прізвиська королеви Єлизавети II, які були в ході в домашній обстановці, викликають здивування та збентеження.

Лілібет

Вже давно ні для кого не є секретом це миле ім'я, яким називав Єлизавету її батько, король Георг VI. Напевно, у кожній родині є схожа традиція. Ось і Елізабет не відразу навчилася чітко вимовляти власне ім'я, у неї виходило Лілібет. Так і почали її називати близькі. Так і лишилася вона для них Лілібет на все життя. Навіть листи до найближчих вона підписувала цією дитячою прізвиськом.

Ширлі Темпл

Едуард VIII, дядько Єлизавети, придумав для неї інше прізвисько: за кучеряве волосся і непокірний характер він став називати її Ширлі Темпл, – так звали дівчинку-акторку, популярну в той час.

Ген-ген

 «Бабуся» по-англійськи – granny. Онук королеви, принц Вільям, у дитинстві вимовляв це слово як Гері. Звичка перекручувати слово «бабуся» перейшла і до правнука Єлизавети: принц Джордж довго називав бабусю «ген-ген» – це теж своєрідне похідне від англійського granny.

Капуста

А це прізвисько вигадав для своєї дружини принц Філіп. Передбачається, що колись йому сподобався лагідний французький вислів mon petit chou – «моя маленька капуста», а потім Філіп став використовувати й англійський аналог – Cabbage.

Тим часом, принц Чарльз зробив першу заяву в статусі короля Великої Британії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: