Роднянський підказав російським призовникам, як уникнути ганебної долі

Роднянський: Узявши до рук зброю, кожен «визволитель» стане злочинцем
фото з відкритих джерел

Продюсер Роднянський звернувся до російських призовників: У смерті на неправедній війні немає нічого героїчного

Продюсер Олександр Роднянський, який довгі роки працював у Росії, але з початком війни зрікся РФ, на своїй сторінці в соцмережі звернувся до громадян РФ, яких можуть призвати воювати проти України.

«Сьогодні я із жахом дізнався про те, що добре знайомий мені хлопець вирішив не ухилятися від призову і, у разі отримання повістки, вирушити на війну. З огляду на помилкове, на мій погляд, розуміння принципів. Я хотів би звернутися до нього. А разом і до тисяч інших потенційних призовників. Мені здається, що, ухвалюючи таке рішення, необхідно усвідомлювати те, що відбувається. Ти не будеш захисником батьківщини, адже на Росію ніхто не нападав. Ти будеш солдатом окупаційної армії на злочинній і безглуздій війні», – пише Роднянський.

Продюсер зазначив, що узявши до рук зброю, кожен «визволитель» стане злочинцем: «Тебе відправлять туди, де не впоралася професійна армія і де вже загинули десятки тисяч кадрових військових. Тебе просять самого купити собі каску, бронежилет, ліки, теплий одяг і їжу з очевидної причини – в армії зараз немає можливості забезпечити тебе. Тебе кидають у бій без їжі й без зимової форми. Якщо на фронті тебе поранять, ти, найімовірніше, помреш або залишишся калікою, тому що, окрім «попросіть у дружин прокладки, щоб зупиняти кровотечу, і тампони, щоб вставляти в отвори від кульових поранень», російській армії зараз запропонувати тобі нічого. Бракує навіть джгутів для перев'язування. А у смерті на неправедній війні немає нічого героїчного. У вбивстві інших – тим паче. Тому що більшість цих інших – мирні жителі іншої країни», – написав він.

Продюсер підказав, як російським призовникам уникнути ганебної долі: «Можна сховатися, можна виїхати із країни, можна в будь-які способи ухилятися від призову – у жодному разі не брати повістку і не ходити у військкомат. Своїм рідним, близьким і друзям ти потрібен живим».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: