Рік після аварії батискафа «Титан»: ще один мільярдер вирушить до уламків «Титаніка»

Бізнесмен Ларрі Коннор (ліворуч) і Патрік Лахі, співзасновник Triton Submarines
фото із відкритих джерел

Американський мільярдер та його товариш планують нову підводну подорож до уламків корабля «Титанік»

Мільярдер із США Ларрі Коннор оголосив про експедицію на місце аварії «Титаніка». І це через рік після катастрофи з кораблем «Титан», що трапилася 18 червня 2023 року, коли команда батискафа вирушила на огляд гіганта, що лежить на дні океану. Про це пише Wall Street Journal.

Ларрі Коннор – американський мільярдер та співзасновник Triton Submarines. Він планує опуститися на субмарині на глибину майже чотири тисячі метрів. Компанію багатію зі штату Огайо складе співзасновник Triton Submarines Патрік Лехі. Субмарина тепер має отримати всі необхідні сертифікати та дозволи. Дата експедиції поки що не визначена.

«Я хочу показати людям у всьому світі, що, хоча океан неймовірно потужний, він також може бути прекрасним, приємним і по-справжньому мінливим, якщо підійти до нього правильно», – пояснив мільярдер журналісту Wall Street Journal.

Ларрі Коннор та Патрік Лехі мають намір використовувати підводний човен під назвою Triton 4000/2 Abyssal Explorer. Апарат здатний занурюватись на глибину до 4000 метрів. У свою чергу сумно відомий підводний човен «Титан», що належить OceanGate, був сертифікований для глибини всього 1,3 тисячі метрів.

Представник компанії пана Коннора заявив, що рейс відбудеться лише після того, як судно буде повністю сертифіковане і часових рамок для запланованої експедиції немає.

Нагадаємо, під час занурення до уламків «Титаніка», що затонув у квітні 1912 року, загинули пасажири туристичного підводного човна «Титан». Батискаф зник безвісти приблизно через 1 год 45 хв після занурення в неділю, 18 червня 2023 року. За оцінками берегової охорони США, запас кисню мав закінчитися 22 червня. Увечері в зоні пошуку знайшли уламки підводного апарату – невдовзі стало зрозуміло, що п'ять найбагатших бізнесменів і знаменитих дослідників уже немає в живих.

До слова, канадський режисер Джеймс Кемерон в інтерв'ю ВВС прокоментував зникнення підводної капсули, яка 19 червня рухалася до місця аварії судна «Титанік».

Читайте також: Як пройшли останні хвилини життя пасажирів батискафа «Титан»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: