Принц Чарльз зробив першу заяву в статусі короля Великої Британії

Король Чарльз
фото з відкритих джерел

Принц Чарльз став королем Великої Британії

Після смерті королеви Єлизавети II Букінгемський палац випустив офіційну заяву, в якій йдеться про те, що королем Великобританії стає 73-річний принц Чарльз, старший син Єлизавети II.

«Король і королева-консорт залишаться в Балморалі сьогодні ввечері і повернуться до Лондона завтра», – йдеться у заяві про принца Чарльза та його дружину Каміллу.

Принц Уельський негайно оголошується королем, хоча його офіційна коронація ще якийсь час не відбудеться. Очікується, що сьогодні Чарльз проведе свою першу аудієнцію у прем’єр-міністра.

Чарльз зробив першу заяву на цій посаді. Текст заяви опубліковано Букінгемським палацом: «Смерть моєї улюбленої матері, Її Величності Королеви, є моментом найбільшої смутку для мене та всіх членів моєї родини. Ми глибоко сумуємо про кончину улюбленого Государя та всіма улюбленої Матері. Я знаю, що її втрата глибоко відчуватиметься всім королівством та країнами Співдружності, а також незліченною кількістю людей по всьому світу. У цей період жалоби і змін я і моя сім'я будемо втішені та підтримані нашим знанням про повагу та глибоку прихильність, якими так широко користувалася королева».

Прем'єр-міністр Ліз Трасс також повідомила, що король взяв собі ім'я Карла III (King Charles III – за традицією Чарльз перекладається в Карла).

Раніше Главком писав, що до сценарію похорону Єлизавети II додали нові деталі.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: