Померла знаменита авторка детективів, яка допомогла подрузі вбити матір

Свою реальну особистість Перрі розкрила 1994 року
фото з відкритих джерел

Письменниця випустила близько 50 творів тиражем понад 25 мільйонів екземплярів

У лікарні Лос-Анджелеса у 84 роки від наслідків серцевого нападу померла британська авторка детективів Енн Перрі, яка у віці 15 років допомогла подрузі вбити її матір. Про це повідомляє The Guardian.

Перрі, яку до зміни імені у 1959 році було звали Джульєт Меріон Хьюм, разом зі своєю подругою Полін Паркер вирішила вбити її матір у 1954 році, у Новій Зеландії. Приводом для цього стала відмова матері Паркер відпустити дочку разом із подругою у ПАР.

Вбивство сталося у парку, де Перрі, Паркер та її мати гуляли разом. Дівчатка підклали жінці на дорогу камінь і завдали їй багато ударів по голові цеглою, коли вона нахилилася, щоб підняти його. Справа набула широкого резонансу у всьому світі. Суд встановив, що саме Перрі була ініціатором убивства матері Паркер. Свій п'ятирічний термін за вбивство вона провела в оклендській в'язниці суворого режиму.

Після звільнення Перрі не лише змінила ім'я, а й стала письменницею. У 1979 році вона опублікувала свій перший роман «Привид з Кейтер-стріт». З того часу вона випустила близько 50 творів у жанрі історичного детективу. Її роботи продали по всьому світу тиражем понад 25 мільйонів екземплярів.

Свою реальну особистість Перрі розкрила 1994 року. Того ж року вийшов фільм Пітера Джексона «Небесні створіння», заснований на історії вбивства матері Полін Паркер. Головну роль у картині зіграла Кейт Уінслет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: