Померла остання принцеса Гаваїв: трагічну новину повідомила її дружина

Принцеса померла у своєму будинку в Гонолулу, поряд із нею була її дружина
фото з відкритих джерел

Вероніка та Ебігейл були разом більше 20 років

У 96 років померла Ебігейл Кінойкі Кекауліке Кавананакоа, яка вважалася останньою принцесою Гаваїв. Про це пише Daily Mail.

Вона керувала величезним статком у $215 млн. Воно дісталося їй у спадок від бізнесу її предків, пов'язаних із цукровими плантаціями. Зазначається, що принцеса померла у своєму будинку в Гонолулу, поряд із нею була її дружина Вероніка Гейл Кавананакоа. Про смерть було офіційно оголошено біля палацу Іолані, єдиної в Америці королівської резиденції, де проживали представники гавайської монархії. Нині це місце є музеєм, який спонсорувала принцеса.

«Ебігейл пам'ятатимуть за її любов до Гаваїв та їх мешканців, і я сумуватиму за нею всім серцем», - сказала дружина померлої. Вероніка та Ебігейл були разом більше 20 років.

Як повідомляє видання, прадідом Ебігейл Кіноїки Кекауліке Кавананакоа був ірландський бізнесмен і один із найбільших землевласників Гаваїв Джеймс Кемпбелл, який розбагатів на цукровій промисловості. Його дружиною була Ебігейл Куайхелані Майпінепайн Брайт. Їхня дочка вийшла заміж за принца Девіда Каванакоа, який вважався спадкоємцем престолу. У подружжя народилася дочка, Лідія Камака'єха Ліліу'окулані Кавананакоа Морріс. Вона і стала матір'ю Ебігейл Кіноїки Кекауліке Кавананакоа.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: