Положинський розповів про дружбу із сотенним УПА Симчичом, який пішов у засвіти

Мирослав Симчич – легенда України
фото з відкритих джерел

На початку січня Мирослав Симчич відзначив свій 100-літній ювілей

Колишній лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський, який на початку повномасштабної війни вступив до лав ЗСУ, розповів про стосунки з легендарним воїном УПА Мирослав Симчич, якого на днях не стало.

«Главком» писав, що військовий та громадський діяч, сотенний УПА, Герой України Мирослав Симчич «Кривоніс», який усе своє життя присвятив боротьбі за волю України, помер на 101 році життя. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Олександр Положинський (@oleksandrpolozhynskyi)

«Мав честь бути знайомим з паном Мирославом Симчичем. Гостював у нього в Коломиї та в них з пані Раїсою у Вижньому Березові, – пише Положинський. – Заходив кілька разів у домівку крайового Братства Ветеранів УПА, їздив з тими бойовими дідами на вшанування пам’яті їхньої загиблої посестри Лесі. Там, до речі, вперше почув «Зродились Ми Великої Години» саме у виконанні цього ветеранського хору».

«Якось повіз я пана Мирослава на Великдень у Космач. Дорогою зупинялися на місці Рушірського бою і ми з другом Олегом слухали оповідь про цю славну битву з перших уст. Потім на святкуванні в Космачі пана Мирослава дуже добре приймали і шанували, а я щиро тішився, що організував старому таку приємність, – згадує музикант. – Приїжджав він і до нас у Луцьк – на Бандерштат – поспілкуватися з молоддю, але було то вже дещо пізніше».

«Взагалі чоловік був, мов скеля – великої сили і волі, чітких непорушних принципів. Велич особистості відчувалася майже фізично. Момент знайомства з ним на порозі його коломийської квартири один із найяскравіших спогадів мого життя», – додав Положинський.

Раніше «Главком» писав, що Олександр Положинський поскаржився на проблеми зі здоровʼям.

Читайте також: З Кікабідзе попрощалися у Грузії: труну з актором накрили українським прапором (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: