Письменник Артем Чех отримав контузію під Бахмутом: дружина розповіла, як вибрався з пастки

Ірина Цілик: Я не можу повірити, що це мій чоловік
Фото: УП

Чоловік режисерки Ірини Цілик провів дні під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі

Письменниця і режисерка Ірина Цілик на своїй сторінці в Фейсбук зізналася, що її чоловік-письменник Артем Чех отримав контузію під Бахмутом.

«Чех в останні дні був на позиціях у Бахмуті. Майже п’ять днів не виходив на зв’язок. Так буває, авжеж. Але краще не розповідатиму вам, що я відчувала. Готова була брати участь в будь-яких дискусіях про жіночі вагони, в чому завгодно, аби лише хоч трохи відволіктися і менше читати новини. Вперше було настільки страшно. Ти знаєш лише, що твій коханий зараз десь там, а його побратим врешті виходить якоїсь миті на зв‘язок, щоб радісно повідомити, що сам він 300, а «Чех норм, у нього все спокійно, не хвилюйся!» – поділилася Цілик.

За словами Ірини, коли товариш розповідав їй, що з чоловіком все гаразд, насправді все було по-іншому.

«Чех не зовсім норм. Вчора він зі своїми пацанами врешті змогли вийти з позицій, і він записав мені швидке відео, щоб заспокоїти, мовляв, все, я на зв‘язку. Я не можу повірити, що це мій чоловік. Це якась інша людина з іншими очима. Контужений, але живий. Лише один осколок застряг в його рюкзаку в пачці сигарет. Дещо з почутого мене вразило до глибини душі. 5 діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі. А Чех мені: «Я залишив там деякі речі... Мою кружку, ну блін!» Він із цією кружкою пройшов 15-16-тий роки під Попасною. Емальована кружка з намальованим апельсином. Я тобі подарую всі можливі кружки, коханий», – звернулася до чоловіка пистменниця. Пізніше Ірина додала в коментарях: «Забула написати важливе: вони змогли вийти з певної пастки завдяки дуже сильній зливі».

Раніше «Главком» писав, що Ірина Цілик – авторка радіодиктатку, який українці писали в листопаді 2022 року. На своїй сторінці в соцмережі вона розповідала, що відчувала, складаючи текст, який у День української писемності та мови написали українці. «Давно забуте відчуття – сильно хвилюватися перед іспитом. Але таки хвилююся. Сьогодні сотні тисяч українців із різних куточків світу писатимуть радіодиктант, авторкою якого мені випала честь бути. Читатиме диктант прекрасна Ада Роговцева, і це також дуже хвилююче для мене, – написала Цілик. – Як складно було вмістити у 200 знаків те, що хотілося вам сказати!».

Ірина написала, що диктант писав і її син: «До речі, мій син здивовано мене повідомив, що він теж сьогодні писатиме диктант. «Ой, – кажу, – текст для людей твого віку, певно, заскладний». Та нічого. Зате його написала моя мама, клас. Ну і людину, яка принципово зневажає знаки пунктуації, диктантом не налякаєш». Також Цілик додала, що чоловік, який зараз захищає Україну зі зброєю в руках, прислав їй відео, як пише радіодиктант.

Читайте також: Відомий блогер розповів, чому Яна Клочкова мовчить про війну та переїхала з Києва до окупантів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: