Онучка Дмитра Павличка поділилася спогадами про діда та показала фото його правнуків

У родинному колі
фото з відкритих джерел

Богдана Павличко розповіла про свої стосунки з легендарним українцем

Вчора на 94-му році життя пішов з життя легендарний український поет-шістдесятник Дмитро Павличко. Його онука, директор відомого видавництва Богдана Павличко на своїй сторінці в соцмережі розмістила архівні сімейні знімки та розповіла про свої стосунки зі знаменитим дідом.

«Дмитро в раю. Таких людей уже не роблять. Наші стосунки ніколи не були простими. Ми сварились. Завжди мирились. Найкращі дні були спокійні, з дітьми. Війна забрала у нас 11 місяців і пережити це найважче», – написала Дана.

Герой України, дипломат, політик, один з авторів Акту проголошення незалежності України, поет, перекладач, літературний критик, публіцист, шістдесятник, громадсько-політичний діяч, лавреат Національної премії імені Тараса Шевченка – це все про Дмитра Павличка. Його також пам’ятатимуть як одного з авторів Акту проголошення незалежності України. Саме йому належить перше речення документа: «Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла була над Україною в зв’язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року».

Дана (Богдана) Павличко є власницею видавництва «Основи», яке у 1992 році заснували її мати, Соломія Павличко та її чоловік Богдан Кравченко. Соломія Дмитрівна трагічно загинула 31 грудня 1999 року унаслідок отруєння чадним газом від несправного бойлера, жінка втратила свідомість і захлинулась у ванній у 41-річному віці. Після смерті матері опікунство над Даною, якій було 12 років, оформила Роксолана Павличко, молодша сестра Соломії. Батько Дани – письменник Михайло Загребельний, син відомого романіста Павла Загребельного. Батьки прожили в шлюбі рік, Богдану виховав вітчим Богдан Кравченко – канадський політолог українського походження.

Читайте також: Міністр Кулеба показав свій «хвостатий» обід та збурив мережу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: