Олена Зеленська отримала несподіваний подарунок на зустрічі в Нью-Йорку

Олена Зеленська каже, що найбільше її вразило дерево, яке називають «Деревом, що вижило»
фото з відкритих джерел

Перша леді обрала для робочих візитів у Нью-Йорку вбрання від українських брендів

Під час робочої поїздки до Нью-Йорка на 77-му Генеральну Асамблею ООН дружина президента України Олена Зеленська разом із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем відвідала Меморіал 9/11, де отримала незвичайний подарунок. Президентка Меморіалу подарувала українцям саджанець, що виріс із насіння дерева, яке росло в павільйоні біля Світового торговельного центру та дивом урятувалося під час трагедії. 

Перша леді України Олена Зеленська та прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із президенткою Меморіалу 9/11 Еліс Грінівальд відвідали місце жахливого теракту. Олена Зеленська у своїй соцмережі написала, що найбільше її вразило дерево, яке тут називають «Деревом, що вижило».

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

«Це дерево на перший погляд цілком звичайне. Якби не рубці, які залишилися на ньому після жахливого теракту 11 вересня в Нью-Йорку. Дерево, яке росло в павільйоні біля Світового торговельного центру, дивом урятували з-під чотириметрових завалів, виходили й врешті пересадили до Меморіалу 9/11», – написала Зеленська.

Пізніше перша леді України повідомила, що президентка Меморіалу подарувала українцям саджанець, що виріс із насіння цієї рослини: «Із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем отримали сьогодні надзвичайно символічний подарунок для України – саджанець того самого дерева, що вижило під час теракту 11 вересня. Деревце передала українцям президентка Меморіалу 9/11 Еліс Грінівальд як символ стійкості та надії».

«До дерева, що вижило, приходять американці, які втратили близьких у тому страшному теракті. У травні дерево підсвічували синьо-жовтими кольорами – на знак солідарності з народом України. Цю солідарність і підтримку я щомиті відчуваю в поїздці. І впевнена, що українське деревце пустить міцне коріння та зацвіте у звільненій країні, – додала перша леді України. – Із 2013 року Меморіал дарує такі саджанці громадам, які пережили страшні трагедії та вистояли. Так, торік деревця отримали норвезькі громади Осло та Утея, де озброєний чоловік убив 77 осіб. Ще раніше – грецьке місто Марафон, де через лісові пожежі загинуло понад сто осіб, і Багамські острови, спустошені ураганом».

Після Меморіалу 9/11 Олена Зеленська разом із Денисом Шмигалем відвідали Український музей у Нью-Йорку. Для цих виходів Олена Зеленська обрала особливий образ. Вона одягла вишиту білу блузу та широкі брюки від українського дизайнера Артема Климчука. А також особливий пояс від українського бренду Gunia Project. На ньому вишиті важливі для кожного українця слова: сила, воля, brave (хоробрість). Образ перша леді доповнила сережками із колекції Незалежна Guzema x Gunia Project, повідомляє НВ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: