Монумент на честь Мартіна Лютера Кінга викликав скандал та звинувачення в непристойності

Автора скульптури надихнула знаменита фотографія Мартіна Лютера Кінга та його дружини
фото з відкритих джерел

Син громадського діяча виступив на захист «пам'ятника обіймам» його батьків

Скульптура «Обійми» шестиметрової висоти та вартістю 10 млн доларів, створена нью-йоркським скульптором Хенком Віллісом Томасом, була відкрита нещодавно в Бостон-Коммон, найстарішому громадському парку США та викликала хвилю критики та глузувань. Про це пише The Washington Post.

Автора скульптури надихнула знаменита фотографія Мартіна Лютера Кінга та його дружини. Вона була зроблена в 1964 році, на знімку Мартін Лютер Кінг та його дружина Коретта Скотт Кінг обіймаються після того, як Кінгу було присуджено Нобелівську премію миру. Скульптура зображує руки Кінга та його дружини, які ніби висять у повітрі.

Відразу після відкриття багато хто, у тому числі й деякі родичі Кінга, виступили з критикою скульптури, яка, на думку деяких, навіть нагадує статевий акт. За словами Сенекі Скотта, двоюрідного брата Коретти, скульптура завдала образу його сім'ї. «10 млн доларів було викинуто на створення цієї мастурбаторної металевої данини членам моєї легендарної родини, однієї з найбільших сімей Америки», – заявив Скотт у пресі.

Однак в інтерв'ю CNN старший син Кінга Мартін Лютер Кінг III сказав, що йому скульптура припала до душі. «Я вважаю, що це прекрасне уособлення людського єднання, – заявив він. – На мою думку, робота скульптору чудово вдалася, мені сподобалося. На сьогоднішній день і годину, коли скрізь панує розкол, нам потрібні символи, які нас об'єднують».

Мартін Лютер Кінг-молодший – американський громадський діяч, активіст та баптистський проповідник. Він став найвідомішим лідером руху за громадянські права темношкірих у США з 1954 року до своєї смерті у 1968 році, отримав за свою діяльність Нобелівську премію миру 1964 року. Його дружина, а потім вдова Коретта Скотт Кінг також займалася боротьбою з расизмом і здобула популярність як одна з перших афроамериканських баптистських активісток.

Читайте також: Немає слів, щоб передати лють. Джамала написала про загибель друга дитинства

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: