Міністр Ткаченко розповів, коли Ані Лорак та Таїсію Повалій позбавлять звань

Ткаченко: Зараз ми реєструємо проєкт закону про подолання наслідків русифікації
Фото: Укрінформ

Наразі розробляється юридичний механізм щодо реалізації цього

За словами очільника Міністерства культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, складність полягає в тому, що законодавчого механізму позбавлення звань чи орденів на цей момент не існує – є можливість лише нагороджувати. Проте, як запевнив Ткаченко в інтерв'ю «Укрінформу», міністерство нині працює над усуненням цієї проблеми.

«Зараз ми реєструємо проєкт закону, який розробило міністерство, про подолання наслідків русифікації. Він містить норми, що дозволять державі позбавляти підсанкційних осіб звань чи орденів. З боку колег-депутатів є повне розуміння та підтримка ініціативи», – каже Ткаченко.

За словами Ткаченка, це може статися досить швидко: «Є певна процедура проходження реєстрації цього закону. Зараз він знаходиться на підтвердженні в різних міністерствах, потім його винесуть на ухвалення уряду, після цього спрямують до парламенту. Я думаю, що такого роду закони – це питання тижнів».

Раніше «Главком» писав, що Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким запровадив санкції проти низки російських артистів та діячів культури.

Читайте також: У мене не буде сина. Олеся Жураківська довела до сліз виконанням вірша про трагедію у Дніпрі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: