Легендарний дипломат Андрій Мельник зробив публічне освідчення дружині

Андрій і Світлана Мельники – 23 роки разом
фото з відкритих джерел

«Світлана – моє альтер-его. Без неї і не було б мене»

Своїй успішній дипломатичній кар’єрі колишній посол України в Німеччині, а нині заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник завдячує дружині Світлані, яку вважає однодумцем та «генератором ідей». Про це дипломат розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

«Світлана – моє альтер-его. Без неї і не було б мене. Вона не лише опора сім’ї, чудова мама та ідеальна дружина. Вона насамперед – невтомний генератор ідей, саме вона мене завжди підштовхувала до дії і підтримувала всіма силами. Світлана – мій однодумець. Для неї наше перебування у Берліні було не черговим закордонним відрядженням чоловіка. Для неї наша спільна праця – це все її життя, її всесвіт. Я їй завдячую практично всім у житті. Вона мені постійно підставляла плече, також і психологічно», – сказав дипломат.

Мельник розповів, що познайомився з майбутньої дружиною в Інституті держави і права імені Корецького Академії наук, де Світлана працювала з 17 років, спочатку як лаборант, паралельно навчаючись на юридичному факультеті, а згодом стала науковою співробітницею.

«Саме вона була помічницею професора Володимира Денисова, який став моїм науковим керівником. А через два роки ми одружились. Вже 23 роки разом», – поділився спогадами експосол.

Дипломат додав, що за фахом Світлана – юрист-міжнародник, захистила дисертацію і багато років викладала в Дипломатичній академії при МЗС курс превентивної дипломатії. За словами Мельника, під час його роботи послом у Берліні дружина брала активну участь у культурній дипломатії.

«У неї, до речі, був свій окремий трек публічної та культурної дипломатії. Вона брала активну участь у роботі Жіночого дипломатичного клубу в Берліні, збирала у резиденції суспільний бомонд, презентувала Україну, організовувала концерти з нашими зірками класичної музики. Вона реально була повноцінним дипломатом без посади, на нашому сленгу, ex officio. Тож мені неймовірно приємно, що ви згадали про дружину!», – сказав дипломат.

Як повідомлялося, Світлана Мельник розповіла, що чоловік здає пресі пікантні сімейні історії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: