Кейт Міддлтон для зустрічі з Оленою Зеленською обрала особливу сукню

Олена Зеленська в Букінгемському палаці
фото з відкритих джерел

Дружина українського президента відвідала Букінгемський палац напередодні похорону Єлизавети II

Перша леді України Олена Зеленська прибула до Лондона на державний похорон королеви Єлизавети II, який розпочнеться сьогодні о 13:00 за київським часом. Напередодні церемонії прощання з британською монархинею дружину президента України запросили на аудієнцію з Кейт Міддлтон.

Для зустрічі Зеленська обрала жалобний образ – постала перед камерами у довгій чорній сукні та чорному жакеті, який доповнила золотою брошкою. Принцеса Уельська прийшла у сукні, яку одягала на похорон принца Філіпа у минулому році. Олена Зеленська та Кейт Міддлтон вперше зустрілися в жовтні 2020, під час візиту Володимира Зеленського до Великої Британії.

Дружина президента України, прем'єр-міністр Денис Шмигаль та посол України у Великій Британії Вадим Пристайко побували у Вестмінстер-холі у будівлі британського парламенту. Зеленська та члени української делегації віддали шану Єлизаветі II.

Олена Зеленська значиться у списку 500 високопосадовців, яких запросили на церемонію поховання королеви Великобританії Єлизавети II. Серед інших запрошених гостей називають президента США Джо Байдена із дружиною Джилл Байден, президента Франції Еммануеля Макрона, президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. «Присутність Олени Зеленської є ще одним свідченням глобальної підтримки України в умовах ізоляції РФ. Британія є одним із найвірніших союзників України. Її присутність на похованні є ознакою дружби та взаємної поваги», – пише видання The Sun.

Раніше «Главком» писав, що британці обурені вчинком президента Вірменії Ваагна Хачатуряна, який грубо порушив правила на похороні британської королеви Єлизавети II. Повідомлення про це з’явилося у The Sun.

За даними таблоїду, президент Вірменії прийшов до Вестмінстерського холу разом зі своїми помічниками. При підході до королеви Єлизавети II один із його підлеглих дістав телефон і сфотографував вірменського лідера на тлі труни. The Sun пише, що згаданий інцидент стався вперше після оголошення заборони на зйомки під час прощання з британською королевою.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: