Яку музику українці найчастіше слухали у 2023 році: рейтинг музичних сервісів

На першому місці у топі Apple Music опинився хіт Майлі Сайрус Flowers, у Spotify – «Силуети» від виконавців SadSvit & Структура Щастя
фото з відкритих джерел

У топ-10 найпопулярніших треків в Україні за минулі 12 місяців вперше не було жодного російського виконавця чи композиції російською мовою

Популярні музичні додатки почали підбивати підсумки 2023 року. Зокрема, на офіційному сайті стрімінгового сервісу Apple Music було опубліковано список зі ста найпопулярніших пісень в Україні за минулі 12 місяців.

У топ-10 треклиста вперше не було жодного російського виконавця чи композиції російською мовою, проте лідируюча позиція все ж таки дісталася іноземці. Так, згідно з результатами музичної платформи, цього року українці найбільше слухали хіт Майлі Сайрус Flowers.

Також протягом 12 місяців в Україні особливу перевагу слухачі надали дуетній композиції Злати Огнєвіч і Shumei «Буревіями». На третьому місці опинилися YakTak і Sobol із треком «Погляд».

Музичний сервіс Apple Music підбив музичні підсумки 2023 року в Україні
Музичний сервіс Apple Music підбив музичні підсумки 2023 року в Україні
фото: скріншот

На четвертій щаблині розташувалася співачка Надя Дорофєєва з хітом «Щоб не було», а п'ятірку пісень, які українці найбільше слухали протягом 2023 року, закриває виконавець Parfeniuk з піснею «Провела екскурсію».

Музичний сервіс Spotify також підбив музичні підсумки 2023 року в Україні. Топ України очолила пісня «Силуети» від виконавців SadSvit & Структура Щастя.

Музичний сервіс Spotify підбив музичні підсумки 2023 року в Україні
Музичний сервіс Spotify підбив музичні підсумки 2023 року в Україні
фото: скріншот

Нагадаємо, Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва.

Також із 7 жовтня, набув чинності закон 2310-ІХ щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора

До слова, письменник, перекладач, мовознавець та відомий блогер Остап Українець розповів, як ефективно попросити вимкнути російську музику у громадських місцях, зокрема закладах харчування.

Читайте також: Пісні, від яких рветься серце. Спецпроєкт до Дня Незалежності

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: