Ілон Маск відмовився купувати Twitter через промову Путіна

Ілон Маск
фото з відкритих джерел

Мільярдер має намір придбати Twitter за 44 млрд доларів

Засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск відклав заплановану угоду з купівлі Twitter у травні 2022 року, оскільки хотів спочатку послухати промову Володимира Путіна на честь Дня Перемоги та переконатися, що світ не чекає на третю світову війну. Про це повідомляє видання Business Insider із посиланням на судові документи.

«Давайте пригальмуємо на кілька днів. Завтрашня мова Путіна дуже важлива, немає сенсу купувати твіттер, якщо ми рухаємося до третьої світової війни», – написав Маск 8 травня у повідомленні представнику банку Morgan Stanley, який частково фінансує угоду щодо купівлі соцмережі. Листування було оприлюднено на слуханні з приводу перенесення судових розглядів між Маском та Twitter, які заплановані на жовтень.

У суді адвокат Ілона Маска заявив, що слова мільярдера вирвали із контексту. Юрист компанії Twitter, ознайомившись із фрагментом листування Маска, повторив, що мільярдер порушує умови контракту та додав, що єдина мотивація для спроби вийти з угоди – особисті фінансові проблеми.

У квітні цього року стало відомо, що Ілон Маск має намір придбати Twitter за 44 млрд доларів. Маск заявив, що збирається виявити «нерозкритий потенціал» платформи, а також повернути до соцмережі свободу слова. Однак у травні мільярдер припинив угоду. Тоді він заявив, що очікує на результати перевірки кількості фейкових акаунтів у соціальній мережі.

У липні Маск остаточно відмовився від придбання соцмережі. Компанія Twitter у відповідь подала на нього до суду: так, в угоді уточнювалося, що якщо угоду не буде закрито до 24 жовтня 2022 року з причин, пов'язаних з Ілоном Маском, він має виплатити Twitter 1 млрд доларів компенсації. Маск подав зустрічний позов проти компанії, подробиці якого попросив зберегти в таємниці.

Нагадаємо, Ілон Маск на даний момент є найбагатшою людиною у світі, його статки оцінюються в 250,5 млрд доларів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: