Facebook та Instagram дозволять жінкам показувати груди

Зараз фотографії із зображенням жінок видаляються в тому випадку, якщо на них помітні соски
фото з відкритих джерел

Meta має два місяці, щоб публічно відреагувати на рекомендації

Наглядова рада американської компанії Meta, якій належать Facebook та Instagram, вирішила послабити цензуру – модератори не видалятимуть зображення з оголеними жіночими сосками. Про це повідомляє The Guardian.

Зараз фотографії із зображенням жінок видаляються в тому випадку, якщо на них помітні соски, проте кадри з голими грудьми, на яких соски замазані, не видаляються: у зв'язку з цим багато зірок і модних брендів ретушують фотографії перед публікацією.

Але стався казус: соцмережа взяла та заблокувала пости трансгендерної пари зі США, вважаючи їхні знімки порушенням правил про сексуалізований контент. Посипалися скарги і модераторам довелося вручну відновлювати фото. Справа дійшла до наглядової ради компанії. Там вирішили, що політика видалення фото взагалі хибна, тому що грунтується на відмінності між чоловічим та жіночим тілом (і це страшна помилка, вирішили в компанії). У результаті соцмережам рекомендували не відрізняти більше чоловіків від жінок і дозволити публікувати фото з жіночими сосками.

Крім того, оскільки модерація в соцмережі частково виконується штучним інтелектому, це призводить до помилок: система знаходить «соски» там, де їх немає, і блокує такий контент як сексуалізований.

Рух Free The Nipple (у перекладі з англійської – «свободу соскам») з'явився в 2013 році. Його заснувала американський режисер Ліна Еско, яка зняла однойменний фільм, який відстоює право жінок перебувати в топлес у певних повсякденних ситуаціях нарівні з чоловіками. Фільм проте не пройшов цензуру. У 2014 році хештег #FreeTheNipple став дуже популярним у соцмережах. А у 2016 році про цей рух заговорили знову після того, як Інстаграм ввів цензуру: саме тоді фотографії жінок, на яких видно соски, почали віддалятися.

Meta має два місяці, щоб публічно відреагувати на рекомендації. Однак, за попередньою інформацією, в американській корпорації вже заявили, що «вітають рішення».

Читайте також: Не дали мікрофон. Апанасенко пояснила, чому на сцені «Міс Всесвіт» не сказала нічого про війну

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: