Друг принца Філіпа розповів, що від чого могла насправді померти Єлизавета II

Єлизавета II померла у віці 96 років
фото з відкритих джерел

Телеведучий та письменник Джайлс Брандрет вважає, що королева могла померти від раку кісткового мозку

Причиною смерті королеви Великобританії Єлизавети II могла стати мієломна хвороба. Про це повідомляє газета The Independent з посиланням на книгу Джайлса Брандрета – телеведучого, письменника та друга покійного чоловіка королеви принца Філіпа.

«Я чув, що у королеви було діагностовано певну форму мієломи – рак кісткового мозку. Це пояснює її втому, втрату ваги та проблеми з пересуванням, про які нам часто говорили в останній рік її життя», – пише Брандрет у своїй книзі «Єлизавета: інтимний портрет».

Автор зазначає, що біль у кістках, особливо в тазі та попереку – найбільш поширений симптом мієломи, і що від множинної мієломи часто страждають люди похилого віку. За словами Брандрета, Єлизавета II не стала виявляти жалість до себе, а минулої осені вона взяла на себе занадто багато обов'язків, через що її стан різко погіршився.

«Її Величність знала, що її час спливає. Вона прийняла це з гідністю, на яку тільки можна було очікувати», – пише Брандрет.

Раніше «Главком» писав, що королева Великої Британії Єлизавета II померла через природні причини. Це випливає з офіційного свідоцтва, опублікованого управлінням документів Шотландії. У графі «причина смерті» зазначено «поважний вік».

Нагадаємо, королева Єлизавета померла 8 вересня 2022 року. За кілька годин до смерті стан її здоров’я різко погіршився, Букінгемський палац опублікував заяву, в якій повідомив, що лікарі висловили стурбованість. Діти та онуки поспішили до шотландської резиденції Балморал, де королева перебувала в останні місяці. Повідомляється, що вона померла в присутності старших дітей – принца Чарльза та принцеси Анни.

Єлизавета II померла у віці 96 років. Вона стала найстарішим і найдовше правлячим монархом історія країни Великобританії. Після її смерті престол перейшов до її старшого сина Чарльза.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: