Донька нардепа Ар’єва повінчалася в перший день війни та пішла з чоловіком в ТРО – деталі CNN

Наступного дня після вінчання молодята записалися в тероборону столиці
фото з відкритих джерел

Ярина Ар’єва та Святослав Фурсін розповіли телеканалу свою історію

Донька народного депутата Володимира Ар’єва і телеведучої Наталки Фіцич у перший день війни вийшла заміж. А вже наступного Ярина та її чоловік записалися в тероборону столиці. Через рік після весілля Ярина Ар’єва та Святослав Фурсін розповіли телеканалу CNN свою історію. ЇЇ опублікували на сайті видання.

Ярині Ар’євій – 22 роки. Вона навчалася в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Нині є депутатом Київської міської ради (працює в комісії з питань охорони здоров’я й соціальної політики). Її чоловік народився у Львові, хоч багато років жив у Криму. Познайомилися молоді люди у Києві на Майдані. На початку минулого року пара готувалася до весілля, яке мало відбутися в травні. Війна пришвидшила цю подію. Повінчалася пара у Трьохсвятительському храмі, що на дзвіниці Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Yaryna Arieva (@yarynarieva)

«У мене були сльози на очах. Ні, не від війни. Моя з Наталкою Фіцич донька вирішила повінчатися зі своїм коханим. Наступного дня після вінчання молодята записалися в тероборону столиці. Донечко, я знав, що ти виростеш патріоткою та захисницею і чоловіка собі обереш такого ж. З такими, як ви, Україна переможе орду», – написав Володимир Ар’єв в соцмережі після церемонії вінчання.

«Перемогла любов, а не війна. Збиралися одружитися в травні – діти попросили повінчатися сьогодні, бо невідомо, що буде завтра. Звісно, ми з Володимиром Ар’євим готувалися до іншого весілля. Все наче саме склалося. І рушники знайшлися колись кимось подаровані, і отець Михайло нагодився з фотокамерою, і навіть група CNN. Хіба обручки мідні, якими заручилися, – купити щось краще у Києві нереально», – додавала Наталка Фіцич.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Yaryna Arieva (@yarynarieva)

В теробороніу столиці Святослав Фурсін формував другу лінію оборони на північ від Києва, в Ірпіні, Гостомелі та інших районах, які швидко стали ключовими аренами битв. Ярина працювала в крихітному офісі. Проте вони з гордістю та любов’ю озираються на той час.

Для Фурсіна минулорічне вторгнення стало другим у житті. Він жив у Криму, коли Росія насильно анексувала його в 2014 році. Родина Фурсіних покинула півострів, осіли в Ірпіні. А в 2022 році їхній дім знову захопили російські війська. Коли Святослав з Яриною приїхали до Ірпеня, будинок батьків все ще стояв, але був серйозно пошкоджений: вікна були розбиті, а половина будівлі згоріла. Ярина з чоловіком почали волонтерити, возячи продукти та предмети першої необхідності у звільнені населені пункти на північ від Києва. Попит був настільки величезним, що іноді їм доводилося здійснювати кілька поїздок на день. Ярина досі пам’ятає, як люди розповідали жахливі історії життя під окупацією та розплакалися, почувши, як незнайомці говорять українською.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Yaryna Arieva (@yarynarieva)

У травні молодята мали офіційне весілля в ратуші та невелике свято, головним чином тому, що застава була сплачена та не поверталася. В бесіді з журналістами Ар’єва та Фурсін розмірковують про те, як змінив їх рік. Ар'єва каже, що вона стала зовсім іншою людиною. «Я став менш наївною і менш дитячою. І, можливо, це зробило мене трішки сильнішою», – каже вона. «Те, через що ми пройшли разом, і те, що ми продовжуємо любити одне одного, для мене це, мабуть, найбільша ознака того, що це справжнє кохання», – додав Святослав.

Читайте також: Козловський розповів, як йому телефонували п'яні родичі з РФ та говорили про перемогу росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: