Чарльз III вже склав чорний список неугодних: після коронації їх усунуть від справ

фото з відкритих джерел

Британський монарх Чарльз ІІІ планує значно скоротити офіційні обов'язки родичів

Вже завтра, 6 травня, відбудеться коронація британського короля Чарльза ІІІ. По всій країні цієї дати буде оголошено свято, а після британську королівську родину чекають великі зміни. Сам король про них поки не оголошував, але багато експертів припускають: він збирається модернізувати та осучаснити монархію. Чарльз III хоче взяти приклад з інших європейських країн і залишити серед працюючих членів сім'ї лише найближчих родичів. Про це повідомляє видання The Daily Star.

Швидше за все, офіційні обов'язки після коронації розділять між собою Чарльз III, його дружина Камілла Паркер-Боулз, принц Вільям і Кейт Міддлтон, до яких у міру дорослішання приєднаються діти – принци Джордж і Луї, а також принцеса Шарлотта. Примітно, що у списках головних членів королівської сім'ї, як і раніше, значаться принц Гаррі та Меган Маркл. Здається, батько не втрачає надії помиритись із сином.

А ось першим «на вихід», найімовірніше, вирушить скандальний принц Ендрю. Подейкували, він просив брата повернути йому титули, але той залишився непохитним. Після того, як кілька років тому герцог Йоркський через дружбу з фінансистом Джеффрі Епштейном виявився втягнутим у секс-скандал, його позбавили всіх військових звань. Тепер Ендрю навіть не з'являється на публіці і проводить більшу частину часу в своїй резиденції.

Чарльз III має намір прибрати із списку наближених і принца Едварда. Зараз він посідає 13 місце у черзі на престол і носить титул герцога Единбурзького. Однак найбільше королівських експертів вражає те, що Карл III вніс до списку сестру – принцесу Анни, яку називають найпрацьовитішою з усіх членів королівської родини. Наприклад, лише в 2022 році вона відвідала більше 210 заходів.

Зараз Анна вважається державним радником і може виконувати конституційні обов'язки за свого брата, якщо він перебуває за кордоном або має проблеми зі здоров'ям. Саме тому вона цілком може стати тією єдиною, заради якої Чарльз III зробить виняток і не обмежуватиме її обов'язки.

Читайте також: У Київ з'їжджаються світові знаменитості: відома причина приїзду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: