Барак Обама отримав премію «Еммі» в номінації «видатний оповідач»

Барак Обама
фото з відкритих джерел

Раніше Обама отримав музичну премію «Греммі»

Колишній президент США Барак Обама став лауреатом премії «Еммі» в номінації «видатний оповідач». Журі відзначило його розповідь у документальному серіалі Our Great National Parks («Наші великі національні парки») виробництва Netflix. Про це повідомляється на офіційному сайті Американської телевізійної академії.

Проект «Наші великі національні парки» розповідає про дику природу національних парків США, Індонезії, Кенії, Чилі та інших країн. Його спродюсувала компанія Higher Ground Productions, яку заснували Барак Обама та його дружина Мішель. У категорії також були представлені колишній американський баскетболіст, а нині актор, продюсер і сценарист Карім Абдул-Джаббар («Чорні патріоти історії: герої громадянської війни»), британський телеведучий Девід Аттенборо («Шлюбна гра»), комік та телеведучий Уолтер Камау «Нам треба поговорити про Косбі») та кенійсько-мексиканська актриса Лупіта Ніонго («Серенгеті II»).

Крім Обами, єдиним президентом США, який отримав «Еммі», є Дуайт Ейзенхауер. 1956 року його нагородили за те, що він першим із президентів країни провів телевізійну прес-конференцію. Нагадаємо, що 74-а церемонія вручення премії «Еммі» відбудеться 12 вересня у Лос-Анджелесі. На ній вручатимуть нагороди в основних категоріях (кращий комедійний, драматичний та міні-серіал, найкращі актори та актриси, найкраща режисура та сценарій). Лідирує за кількістю номінацій цього року серіал «Спадкоємці» – у проекту їх цілих 25. За 20 номінацій – у «Білого лотоса» та «Теда Лассо», 17 – у комедійного серіалу «Вбивства в одній будівлі». Хіт Netflix «Гра в кальмара» став першим неангломовним серіалом, номінованим на «Еммі». Загалом серіал має 14 номінацій.

Варто зазначити, що Барак Обама також є володарем музичної премії  «Греммі» за аудіокниги до своїх мемуарів «Мрії мого батька» та «Зухвалість надії».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: