Американцю, який відсидів 16 років за згвалтування відомої письменниці, виплатять $5,5 млн.

Кадр з фільму «Милі кісти»
фото з відкритих джерел

Ентоні Бродуотера виправдали через 40 років, письменниця принесла публічні вибачення

Американець, який 16 років відсидів за неправдивим обвинуваченням у згвалтуванні автора знаменитої книги «Милі кісти» Еліс Сіболд, отримає компенсацію в $5,5 млн. 2021 року колишнього в'язня визнали невинним, а письменниця принесла йому публічні вибачення.

Влада штату Нью-Йорк виплатить $5,5 млн Ентоні Бродуотеру, який 16 років провів у в'язниці за неправдивим обвинуваченням автора роману «Милі кістки» (отримав широку популярність після екранізації твору) Еліс Сіболд у згвалтуванні. Про це повідомляє The New York Times.

«Я ціную рішення генпрокурора і сподіваюся, молюся, щоб інші люди, які опинилися в схожій ситуації, могли досягти такої ж справедливості. Адже всі ми страждаємо через те, що наші життя зруйновані», – заявив Бродуотер.

1981 року Еліс Сіболд зґвалтував невідомий, коли вона була 18-річною студенткою. Цю трагедію вона описала у першій автобіографічній книзі «Щаслива», яка започаткувала її успішну кар'єру. Якось Сіболд побачила на вулиці Бродуотера, якого вважала за галтівника. Згодом його відправили до в'язниці на 16 років. Чоловік звільнився у 1998 році і за приписом закону зареєструвався як злочинець, який вчинив сексуалізоване насильство.

У 2021 році у діях та висновках слідчих, які працювали над цією справою, виявили помилки. Суд переглянув справу та визнав Бродуотера невинним, чоловіка також виключили з реєстру злочинців. Письменниця принесла Бродуотеру публічні вибачення за хибне звинувачення. Він їх прийняв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: