Американська баскетболістка Грайнер видасть книгу про 10 місяців у російській в'язниці

За словами Грайнер, вона хоче розповісти про свій «незбагненний» досвід арешту та перебування в колонії в Росії»
фото з відкритих джерел

Минулого року суд засудив спортсменку до дев'яти років колонії та штрафу в $1 млн.

Американська баскетболістка Бріттні Грайнер, яка провела 10 місяців у російській в'язниці за звинуваченням у контрабанді та зберіганні наркотиків, анонсувала книгу мемуарів. Про це повідомляє видання Independent.

Нагадаємо, що американку Грайнер, яка з 2015 року виступала за єкатеринбурзький клуб УГМК, затримали 17 лютого 2022 року в аеропорту Шереметьєво, куди вона прибула авіарейсом з Нью-Йорка. Під час проходження через зелений коридор митниці службовий собака вказав на наявність у багажі пасажирки наркотичних засобів.

Під час огляду в боковій кишені рюкзака та валізи спортсменки виявили вейпи (картриджі для електронних сигарет) зі специфічним запахом. Згодом експертиза встановила, що це олія канабіс, віднесена в Росії до наркотичних засобів. Сама спортсменка в ході слідства та в суді стверджувала, що на літак збиралася поспіхом і просто забула викласти заборонений у Росії препарат, який у неї на батьківщині відноситься до лікарських засобів. Наркотик їй прописали у США як знеболювальне. У серпні минулого року суд засудив баскетболістку до дев'яти років колонії та штрафу у розмірі 1 млн. доларів. Грайнер було звільнено, коли її обміняли на росіянина Віктора Бута.

За словами Грайнер, вона хоче розповісти про свій «незбагненний» досвід арешту та перебування в колонії в Росії», щоб привернути увагу громадськості до інших американців, затриманих за кордоном. Баскетболістка «в яскравих деталях» розповість «про болісний досвід» і про складнощі з «орієнтуванням у «візантійській» правовій системі Росії мовою, якою вона не володіє». Книжка вийде навесні 2024 року.

Читайте також: Український рок-гурт оголосив тур містами Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: