В лаптях і валянках. Українці висміяли російських балерин, які через санкції залишилися без пуантів

Російським балеринам радять: Пуанти можна зваляти в техніці пап‘є-маше з туалетного паперу
фото з відкритих джерел

Українці радять росіянкам переходити на стриптиз: Там не потрібно ні пуантів, ні пачок

Генеральний директор Большого театру Володимир Урін повідомив, що через санкції балерини трупи залишилися без пуантів. Українці не змогли пройти мовчки повз цієї новини.

Артисткам потрібна термінова закупівля взуття за кордоном, заявив Урін в російській пресі. У зв'язку з цим він виступив на нараді в Держдумі, присвяченій імпортозаміщенню в галузі культури. У ході виступу Урін наголосив, що Большой театр поки що не може відмовитися від іноземних товарів. У Росії не налагоджено виробництво якісного взуття для артисток, а «організувати імпортозаміщення за один рік» не можна.

Урін закликав спростити процедуру оформлення закупівель за кордоном. «Ми надсилаємо ці заяви вам [у Мінпромторг], і в результаті процес затягується на тривалий час», – розповів гендиректор Большого. За його словами, театр уже звертався до відомства з проханням дати дозвіл на купівлю «партії відомого балетного взуття». Проте відмову на цей запит Мінпромторг направив лише через три місяці.

На цю інфомацію в ЗМІ звернула увагу українська журналістка Ліліана Фісенко, розмістивши публікацію у себе в ФБ та прокоментувавши: «Лебедине озеро» тепер в лаптях танцюватимуть». Підписники її підтримали: «Уявила, як вони шкандибають по сцені у стертих пуантах. І ржу, і ржу», «В лаптях і валянках», «Нехай переходять у стриптиз. Там ніхрєна не потрібно: ні пуантів, ні пачок. Та, врешті, можна відмовитися і від трусів, якщо шо», «В принципі пуанти можна зваляти в техніці пап‘є-маше з туалетного паперу. Якщо зовсім скрутно, хай візьмуть папір б.у.».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: