Два кілограми Chanel та Cartier: росіянка попалась на контрабанді прикрас із Туреччини

Росіянка попалась на незаконному ввезені прикрас
фото: пресслужба Федеральної міграційної служби Росії

У  жінки знайшли велику кількість прикрас Tiffany, Bulgari, Cartier та Chanel

Росіяни на відпочинку регулярно потрапляють у скандальні ситуації. Цього разу у скандал потрапила росіянка-любителька коштовної ювелірки. В аеропорту Мінеральних вод затримали 34-річну російську туристку, яка повернулася з відпочинку з Туреччини. Вона опинилася під пильною увагою митників після того, як у її багажі було виявлено понад два кілограми різноманітних незадекларованих прикрас. Порушницю затримали митники. Про це пише  Telegram-канал Mash.

Випадок стався з мандрівницею, яка поверталася до Росії зі Стамбула. Співробітники митниці її затримали і дали пройти «зелений коридор», оскільки підприємлива росіянка намагалася нелегально ввезти коштовності до країни.

Відомо, що при огляді у туристки було виявлено цілий асортимент прикрас: підвіски, сережки, каблучки та браслети. Цікаво, що всі речі були марковані брендами класу «люкс», такими як Tiffany, Bulgari, Cartier та Chanel. 

Вони оперативно зреагували на підозрілу знахідку та провели більш ретельну перевірку багажу. Результат виявився вражаючим: усередині валіз туристки виявили близько двох кілограмів коштовностей. «На питання, що з'явилися, вона відповіла, що везе все добро в подарунок подругам і що, на її думку, коштує це все не більше 100 тис руб (39,5 тис грн)», – уточнються в повідомленні.

Митники  забрали коштовні аксесуари на експертизу, аби визначити їхню справжність та реальну ринкову вартість. Наразі за цим інцидентом порушено справу стосовно порушниці за статтею про недекларування товарів. Відповідно до ч. 1 ст. 16.2 КпАП РФ, якщо не заявити про товари у встановленій формі, можна отримати покарання. Це може бути штраф, сума якого залежить від вартості товару: вона варіюється від половини вартості товару для фізичних осіб та до подвійної вартості для юросіб. Ювелірні прикраси також можуть більше не повернутись до власниці. 

Нагадаємо,  нещодавно  у номері російських туристів знайшли понад 35 кг «гостинців». Відео публікують у мережі. На кадрах видно, як співробітники готелю витягують величезні пакунки з їжею з холодильника.

Коли саме стався інцидент не відомо, але повідомляється, що це сталося в готелі в Анталії. З холодильника дістали кілька пакетів з олією, сухофруктами, фруктами, різними снеками, газованими напоями, сіллю, цукром, кавою та іншими продуктами. Співробітниця готелю, яка все це знімала на камеру, турецькою коментувала те, що відбувається.

Жінка-росіянка спробувала виправдати пакети тим, що везе гостинці до Росії рідним, потім і зовсім заявила, що вони залишили це все співробітникам готелю як презент. Наприкінці відео росіянка заявила, що 35 кг їжі – це перекус у поїзд.

Читайте також: У Чорногорії п’яні росіяни влаштували погром (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: