Китайська топчиновниця-корупціонерка завела на роботі 58 коханців: як її покарали

Китайська топчиновниця Чжун Ян отримала призвісько «красива губернаторка»
фото: 163.com

Чиновницю за час перебування при владі прозвали «красивою губернаторкою»

Китайська топчиновниця Чжун Ян опинилася за ґратами за корупцію. Але окрім її любові до грошей з'ясувалася ще одна пікантна деталь: обіймаючи посаду губернатора китаянка завела 58 коханців. Про це повідомляє South China Morning Post.

Повідомляється, що 52-річна Чжун Ян раніше обіймала посаду губернатора і заступника секретаря партії в префектурі Цяньнань провінції Гуйчжоу. Вона виросла в скромній сім'ї, вивчала історію в університеті, у 22 роки вступила до Комуністичної партії Китаю, з роками їй вдалося дослужитися до посади депутата Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП).

Чжун Ян засуджено до 13 років тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі одного мільйона юанів (140 000 доларів США) за неправомірні дії, включно із сексуальними стосунками з 58 підлеглими та отриманням хабарів на суму близько 60 мільйонів юанів (8,5 мільйона доларів США).

Відома своєю яскравою зовнішністю, вона часто згадувалася в ЗМІ, як «красива губернаторка». Чжун ніколи не була заміжня і не мала дітей. Її хвалили за досягнення в сільському господарстві, але виявилося, що Чжун брала хабарі і використовувала своє становище, щоб гарантувати, що привілейовані компанії отримували вигідні контракти під приводом державних інвестицій.

Наприклад, вона схвалила забудову 170 тис. кв. м землі у високотехнологічній промисловій зоні для бізнесмена, з яким у неї були близькі стосунки. А тим, хто не був із нею близький, вона відмовляла у вигідних контрактах.

Чмновниця заводила численні романи з підлеглими-чоловіками, використовуючи такі виправдання, як «понаднормова робота» і «відрядження», щоб провести час зі своїми коханцями.

Повідомляється, що деякі чоловіки погоджувалися стати її коханцями через пропоновані нею переваги, тоді як інші обирали любовний зв'язок з чиновницею через страх перед її авторитетом. 

У квітні минулого року уряд Гуйчжоу розпочав розслідування її дій, що призвело до її вироку за корупцію. На додаток до 13 років тюремного терміну та штрафу в один мільйон юанів, її посаду  було скасовано.

1 вересня її виключили з Комуністичної партії та усунули з державної посади, що стало одним із найсуворіших політичних покарань для чиновників у Китаї.

Розмірковуючи про свої вчинки, Чжун висловила глибокий сором, визнавши, що заволодіння тим, що їй не належить, може призвести до її власного знищення
Розмірковуючи про свої вчинки, Чжун висловила глибокий сором, визнавши, що заволодіння тим, що їй не належить, може призвести до її власного знищення
фото: 163.com

Як державний службовець, Чжун визнала свій обов'язок сприяти чесному та справедливому середовищу для розвитку ринку.

«Мені соромно за свої дії», — заявила вона. «Коли ви берете щось, що вам не належить, це остаточно знищить вас».

Її історія викликала значну критику в соціальних мережах Китаю. У популярній китайській соцмережі Weibo коментатори зазначили, що найбільше, напевно, розчаровані батьки чиновниці.

«Мені шкода її бідних батьків. Я можу собі уявити, як вони мають бути розчаровані і вбиті горем», – написав один з коментаторів. 

Нагадаємо, суд Китаю засудив колишнього голову однієї з найбільших китайських компаній з управління активами до смертної кари за вимагання $260 млн хабаря, корупцію і так зване двоєженство.

Як повідомляє AFP, колишній глава компанії China Huarong Asset Management Co Лай Сяомінь визнаний винним в зловживанні своїм службовим становищем і двоєженстві. За версією обвинувачення, він жив зі своєю коханкою протягом тривалого часу і мав позашлюбних дітей.

У січні 2020 року на державному телеканалі CCTV показали зізнання Сяоміня, а також стопки грошей, які нібито виявили в його квартирі в Пекіні. На відео також показали дорогі автомобілі і золоті злитки, які, за повідомленнями, він взяв як хабар.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: