Собчак «поховала» Міхалкова: у мережі зчинився галас

«Любі друзі» Міхалков та Собчак
фото з відкритих джерел

Ксенія Собчак опублікувала допис, в якому припустила, що станеться, якщо пропагандист помре

Пристрасті довкола хвороби Микити Міхалкова не вщухають. Вчора Ксенія Собчак побажала режисеру здоров'я та довголіття, а також поміркувала про вплив метра на російське мистецтво. Її слова не сподобалися росіянам, багатьом здалося, що журналістка передчасно поховала Міхалкова.

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо, що російского режисера та затятого путініста Микиту Міхалкова госпіталізовано. В лікарні, куди привезли ура-патріота, йому стало гірше. Медперсонал вирішив перевезти Міхалкова в іншу лікарню. А згодом стало відомо, що пропагандист потрапив до реанімації. У нього виявили двосторонню полісегментарну пневмонію та інтоксикаційний синдром. Лікарі припускають, що здоров'я режисера підкосив COVID-19.

Міхалков, якому в жовтні 2022 року виповнилося 77 років, відомий ультраконсервативними та монархічними поглядами. Він скептично ставиться до існування коронавірусу і особливо до вакцинації від хвороби.

Собчак в одному зі своїх телеграм-каналів розмістила публікацію, в якій припустила, яке майбутнє чекає російську культуру без режисера: «Для Путіна Михалков і був культурою – від нього він отримував усі новини цієї сфери. Вся система побудована зараз під Микиту Сергійовича, у всіх сферах – близькі йому люди. Його відхід (сподіваюся пізніше, а не раніше) буде як смерть Сталіна для цієї галузі. Хто може зайняти це місце? Правильно – ніхто». У мережі зчинився галас. Деякі телеграм-канали обурилися словами Ксенії. Наприклад, кінокритик Михайло Шахназаров кинув коротке: «К. Собчак – це чудовисько. Просто чудовисько та бісівка».

Собчак відповіла хейтерам гнівним повідомленням: «Ось як бути з цими людьми? Що в них замість голови та серця? Пишеш прямо: бажаю тільки здоров'я, бажаю лише довголіття, сподіваюся, потім станеться його відхід. Але ні: Собчак бажає смерті Микиті Михалкову. Буквальне королівство кривих дзеркал».

До слова, Собчак і Міхалков не дуже люблять один одного: це відомий факт. Почалося з того, що режисер у своїй пропагандистській програмі «Бесогон TV» розкритикував російських акторів, які підтримують опозицію. Міхалков назвав їхні зарплати за знімальний день. Тим часом Собчак у своїй програмі «Обережно, новини» публічно розкритикувала позицію Михалкова.

«Найвідоміший із сучасних російських режисерів він міг би пожинати плоди своєї 60-річної (ви тільки вдумайтеся!) кар'єри. Викладати, іноді знімати кіно, іноді навіть гарне кіно. Насолоджуватися своїми виноградниками, великими маєтками та великою дружною родиною. Але ні, уставивши стіл вертушками, Микита Сергійович раз на тиждень дає «бій силам зла». Цього тижня він вивів на чисту воду молодих артистів», – сказала Собчак.

Телеведуча звернула увагу на різницю між бюджетом та зборами трьох останніх фільмів Михалкова. Ксенія Собчак навела приклад картини «Стомлені сонцем 2: Предстояння» (при бюджеті від 40 до 50 млн доларів зібрав у прокаті всього 7,465 млн доларів), «Стомлені сонцем 2: Цитадель» (45 млн доларів, збори – 1,52 млн доларів) і «Сонячний удар» (25 млн доларів, збори – 1,5 млн доларів). «Відчуйте цю величезну різницю, і все це на гроші платників податків», –  додала телеведуча.

Михалков у черговому випуску своєї телепередачі нагадав телеведучій про закон про покарання за наклеп в інтернеті. «Ксенія Анатоліївна, ви ж людина сучасна, ви ж знаєте, що було прийнято закон про покарання за наклеп в інтернеті. Ні, я не загрожую. Я просто так питання. Якщо ви про це знаєте, навіщо ви ризикуєте?», – заявив Михалков.

Читайте також: Іспанська блогерка-мільйонниця померла в 20 років

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: