Російську пропагандистку викрили у розправі з неугодними блогерами

Канделакі та Собчак колись були найкращими подругами
фото з відкритих джерел

У слідчому ізоляторі мало не опинилася телеведуча Ксенія Собчак

Чоловік пропагандистки Тіни Канделакі та співробітник держкорпорації «Ростех» Василь Бровко організував арешти телеграмерів, які критикували його. Про це пише видання «Проект», котре проаналізувало публікації каналів, автори яких були затримані за останні півроку, та виявило цікавий збіг: 10 із них брали участь у весняній кампанії проти Бровка та Канделакі.

З літа в Росії було заарештовано щонайменше 13 співробітників редакцій анонімних телеграм-каналів, які писали про політику. Видання пов'язує арешти із критикою Бровка у публікаціях цих каналів. Вони звинувачували його в корупції, уникненні податків і стверджували, що він отримав посаду в «Ростеху» завдяки дружині. За словами знайомого Бровка, його серйозно зачепили ці публікації.

Тому він попросив санкції у глави «Ростеху», товариша по службі президента Володимира Путіна з резидентури КДБ у Дрездені Сергія Чемезова. У середині липня переконав начальника у необхідності взяти під контроль ринок каналів, щоб контролювати публікації у них. Після цього до справи приєдналися силовики.

Після арешту колег телеграмери, і так давно корумповані Кремлем, стали ще лояльнішими, пише Радіо Свобода. Якщо раніше влада платила їм, то тепер їм можна лише погрожувати в'язницею.

У слідчому ізоляторі мало не опинилася колишня кандидатка на пост президента, телеведуча Ксенія Собчак. Собчак впевнені, що й у цьому випадку мала особиста образа – на їхню думку, свою роль відіграв давній конфлікт журналістки з Канделакі. Ксенії довелося залишити країну. Повернулася вона лише після того, як її мати, сенатор Людмила Нарусова, додзвонилася до Путіна. Із розмови стало зрозуміло – санкції на арешт глава держави не давав. Канделакі заперечує свій зв'язок із переслідуванням Собчак. Нарусова заперечує, що розмовляла із Путіним про спробу арешту доньки.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: