Російські туристи викрали на Карибах яхту й організували бізнес у Криму – ЗМІ

фото: Telegram / Mash

Власник яхти також заборгував вісім млн. рублів митниці

Російські туристи викрали на Карибських островах яхту за 30 млн. рублів і почали здавати її в оренду в окупованому Криму. На судно звернули увагу так звані севастопольські митники. Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

Як стало відомо, судно перегнали з островів Антигуа та Барбуда, де у 2019 році відпочивала група росіян. Після приїзду до Севастополя зробили фейковий ідентифікаційний номер та зареєстрували. Після цього почали здавати в оренду туристам для морських прогулянок не лише біля кримського узбережжя Чорного моря, а й біля російського та турецького.

Російські туристи викрали на Карибах яхту й організували бізнес у Криму – ЗМІ фото 1
фото: Mash

Днями яхту помітили співробітники так званої Севастопольської митниці – перехопили її та затримали. Провели експертизу та встановили, що судно крадене. Крім того, з'ясували, що власник яхти не платив транспортний податок – загальний розмір несплати становив вісім мільйонів рублів.

Голову групи крадіїв оголосили в міжнародний розшук, а в Росії порушили дві кримінальні справи – за статтями «Ухилення від сплати митних платежів» та «Легалізація майна, придбаного злочинним шляхом».

Нагадаємо, очільниця АРМА пояснила, куди поплила арештована яхта Медведчука.

Арештована яхта Віктора Медведчука – Royal Romance – 25 січня тимчасово відчалила з верфі Adria Docks у хорватському м. Трогір для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів.

Стало відомо, що США хоче продати яхту російського мільярдера Керімова через проблеми з утриманням.

 Утримання 106-метрового судна обходиться США у $600 тис. на місяць. Зокрема $360 тис. йде на оплату роботи екіпажу, $75 тис. на паливо і $165 тис. на технічне обслуговування, вивезення сміття, харчування та інші витрати. На думку уряду, ці витрати «далеко не скромні» і громадяни не повинні їх оплачувати поки суд розглядає питання про конфіскацію судна.

Читайте також: Найбільший у світі круїзний лайнер вирушив у перший рейс: екологи занепокоєні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: