Російські пранкери намагалися обдурити голову Верховної Ради

На думку Стефанчука, такі дії Росії уже набувають рис нової «епідемії»
фото з відкритих джерел

Руслан Стефанчук отримав повідомлення від фейкового колеги з Польші

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького. Він переконаний, що до цього причетні російські пранкери.

«Не стати мішенню ru-пранкерів. Днями російські поплічники (їх навіть «спецслужбами» назвати складно) почали мені писати від імені мого друга та друга України Маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького. Вдячний Богу, маю особисті контакти та можливість спілкуватися із лідерами багатьох держав. Тому із Томашем Гродзьким нас просто насмішили спроби «недалеких» пранкерів видати себе за європейських політиків», – розповів речник українського парламенту на своїй сторінці у Facebook.

На думку Стефанчука, такі дії Росії уже набувають рис нової «епідемії», про яку має знати світ. «Ми всі повинні це усвідомити та мати високий рівень інформаційної гігієни», – наголосив Стефанчук.

Він додав: «Отже, простий алгоритм: якщо від мого імені з фальшивого аккаунту з моїм фото надходить повідомлення – це фейк! І українські, і європейські політики знають формат мого спілкування. Як і мою позицію щодо головних подій та рішень України».

Голова ВР наголосив на необхідності пам’ятати, що пранкерство – це елемент гібридної війни та ще один спосіб жалюгідної російської пропаганди.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: