Залужний розповів, як осоромився перед Зеленським

Залужний думав, що його запам’ятають як «невдаху з несправними Джавелінами»
фото з відкритих джерел

На навчаннях, якими керував Залужний, під час демонстрації роботи комплексів Javelin стався збій

Одного разу під час військових навчань головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний осоромився перед президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє BBC.

Генерал Залужний керував навчаннями «Об’єднані зусилля-2020» на Миколаївщині. На навчаннях був присутній особисто Зеленський.

Тоді українці вперше випробовували «суперзброю» – нещодавно передані американцями протитанкові комплекси Javelin. Демонстрація закінчилася фіаско: ракета з комплексу не вилетіла.

«Можливо, це помилка оператора, може щось інше, треба розбиратися, зараз точно сказати не можу», – спантеличено виправдовувався в ефірі телеканалів Залужний.

Згодом військовий зізнається: після того інциденту був впевнений, що в Офісі президента його запам’ятають як «невдаху з несправними Джавелінами».

Проте у липні 2021 року, коли Залужний пив пиво і святкував день народження дружини, йому зателефонували. Це був президент Зеленський. Він повідомив Залужному, що призначає його на посаду головнокомандувача Збройних сил.

«Це був не просто удар нижче пояса, це був нокаут», – згодом згадуватиме Залужний свої перші емоції в інтерв’ю Time.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний на початку повномасштабного вторгнення Росії відмовився підривати мости через Дніпро в Києві. Він назвав це зрадою людей на лівому березі.

Раніше стало відомо про шкільний період головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

До слова, триває 476-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Російські загарбники атакують Україну ракетами та ударними дронами і зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 28 бойових зіткнень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: