Найвідомішу інфоциганку Росії затримано на кордоні під час спроби втечі

За даними журналістів, Бліновська за минулий рік заробила 450 млн. доларів

Російські слідчі порушили кримінальну справу стосовно найвідомішої в Росії інфоциганки, королеви марафонів Олени Бліновської за ухилення від сплати податків. Сама вона себе називає коучем та інфобізнесменкою. Зараз в неї величезні проблеми з законодавством країни-терориста.

Олена Бліновська відома як блогер, телеведуча та організатор популярних курсів з психології та особистісного зростання, так званих «марафонів бажань». На її обліковий запис в інстаграмі підписано 5,3 мільйона користувачів. Як вважає слідство, Бліновська, яка відома своїми інтернет-тренінгами, занизила отримані доходи і не виплатила податок на загальну суму понад 918 млн. рублів за період з 2019 по 2021 рік. 

Бліновську затримали при спробі перетнути кордон на орендованому автомобілі, при собі у нього були квитки на літак. Кримінальну справу проти Бліновської було порушено напередодні, і Бліновська купила квиток на літак до Алмати. Пізніше хтось попередив блогера, що її планують затримати, і вона орендувала машину та поїхала у Білорусь. У районі Смоленська Бліновську затримали. При собі у Олени були квитки до Ташкента, які, як виявилося, купувалися для відводу очей.

Раніше ЗМІ повідомляли, що поліція перевіряє блогера Олену Бліновську після звинувачень у шахрайстві від учасниць її марафонів бажань (інтернет-тренінгів, на яких Бліновська вчить, як виконувати свої бажання). Учасниці вважали, що їх обдурили: вони пройшли тренінги, купивши дорогі квитки, але жодного результату не було і мрії не здійснилися. Сама Блінівська перевірку спростувала.

За даними журналістів, Бліновська за минулий рік заробила 450 млн. доларів.

Сама Бліновська поки що ніяк не прокоментувала те, що сталося. Натомість за неї вже заступилася Ксенія Собчак: «Як ви знаєте з мого інтерв'ю, я не шанувальниця Бліновської, але хочу висловити підтримку. Сподіваюся, проблеми вирішаться». Деякі користувачі мережі покепкували з ситуації: «Треба було кульку запустити перед кордоном», «Запит прокуратури та податкової виявився сильнішим за запити до космосу».

Читайте також: Поляковій прилетіло від шанувальників за голе плаття: У вас із Тіною одна болячка на двох

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: