Гучний скандал. Катерина Кухар з чоловіком прославляють в Європі російську культуру

Катерина Кухар з чоловіком
фото з відкритих джерел

Українці пишуть артистам, що в час російської агресії така поведінка є аморальною

Прима-балерина Національної опери та народна артистка України Катерина Кухар та її чоловік, прем'єр того ж театру потрапили у гучний скандал. Стало відомо, що артисти їздять по Європі з балетом «Щелкунчик» на музику росіянина Петра Чайковського.

На це звернула увагу директор в PR-агентство «Дель Арте» Ольга Стельмашевська, яка виклала на своїй сторінці в Фейсбук афішу вистави українських артистів в Берліні. «Ми нікому тут часом не заважаємо зі своїми проблемами?» – написала Стельмашевська.

В коментарях українці обурюються: «Думаю, що люди, які щось подібне везуть на міжнародну арену від України – просто тупі. Ну от просто тупі і нічого не вдієш з цією глибинною підстреленою тупістю», «Навчіть їх хтось танцювати щось інше! Бо це якась вже профнепридатність! І ці люди очолюють навчальні заклади», «Як же вони дістали. Дніще!», «Гроші не пахнуть. Да і ващє: артисти поза палітікай», «В час російської агресії виконання російських музичних творів (нехай і геніальних!) українськими артистами є аморальним. Це – ще один вид санкцій, які повинні би оголосити українські митці принаймні до Перемоги над агресором!»

Користувачі ФБ пишуть, що це не перше місто, куди їдуть прославляти російську культуру українські артисти: «Вони і в Данії будуть у грудні. Знайома виставляла інфу», «В Мадриді аналогічно. Я про це писав і лишав їм коментарі на сторінці, так вони мені почали писати з погрозами, прислали скаргу на мій пост і ФБ його видалив», «І в Празі їх рекламу бачила»,

«Так в них повний компромат із назвою! Міжнародне, з українською транскрипцією KYIV = написано як KIEW, російською! Та ще й французьке GRAND. Дійсно, совєцкій бренд, «суміш французького з ніжегородським». Можна подавати скаргу, що це вкрадений росіянами український бренд, і визначити причетних та відповідальних», – це також з коментарів під постом.

Раніше «Главком» писав, що у подібний скандал потрапила акторка Ольга Сумська, яка зібралася на гастролі з виставою «Майстер та Маргарита» нині покійного російського режисера Валерія Беляковича. Акторка у відповідь на критику за «співпрацю з російським режисером» наголосила, що режисер вистави Валерій Белякович помер ще у 2016 році, а сама вона навіть незнайома з цим режисером.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: