Дістають на чорному ринку. Уколи для діабетиків, на яких стрімко худнуть зірки, дуже небезпечні

Саме цей засіб використовувала Кім Кардаш'ян
фото з відкритих джерел

Оzempic face: так називають обличчя, яке стало через різке схуднення препарату «порожнім, пониклим і млявим»

Видання The Cut випустило матеріал про тренд на використання ліків від діабету «Оземпік» для швидкого схуднення. Останнім часом про це говорять багато: за чутками, саме цей засіб використала Кім Кардаш'ян, коли їй потрібно було схуднути на сім кілограмів, щоб одягнути сукню Мерилін Монро на Met Gala.

Цей препарат, як вважають у мережі, використовував засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск після того, як його розкритикували за зайву вагу, а також співачка Мадонна.

Уколи показані при діабеті, оскільки знижують рівень цукру в крові, але на них «підсіли» і ті, у кого цієї хвороби немає: ліки імітують природний гормон, який знижує відчуття голоду та уповільнює спорожнення шлунка, допомагаючи швидкому схуднення.

Вживання препарату часто супроводжується поганим самопочуттям та побічними ефектами: найчастіше це нудота, блювання, діарея та запор. Ефект під час прийому препарату порівнюють із токсикозом. «Були моменти, коли я відчувала сильну втому, – розповіла співрозмовниця видання, яка приймала цей препарат для схуднення. – Але все це було тимчасово, і зі збільшенням дози препаратів я відзначала більше переваг».

Вона зазначає, що препарат не просто допомагає схуднути, а й зовсім змінює ставлення «до тіла, до себе та до їжі». Їжа, за словами жінки, перестає бути наркотиком. Багато людей, які раніше могли назвати себе гурманами, тепер зізнаються, що втратили колишній інтерес до улюблених страв. Люди, які приймають «Оземпік» для схуднення, відзначають не лише зниження апетиту: їм доводиться нагадувати собі навіть у тому, що треба випити води.

Користувачі мережі обговорюють, хто із зірок, що різко схудли останнім часом, використовував цей препарат. Деякі публічні люди прямо заявили про вживання цього препарату: наприклад, Челсі Хендлер розповіла, що приймала один із аналогів ліків, але перестала, коли дізналася, що це. А телеведуча Меган Маккейн зізналася, що її намагалися змусити приймати цей препарат заради стрункої фігури: «Мені сказали, що все так роблять. Навіть пропонували дістати ліки на чорному ринку, а хтось мав зайві дози вдома».

Лікарі попереджають, що, крім побічних ефектів, вживання препарату може завдати і реальної шкоди здоров'ю. За деякими даними, вживання цих ліків може спровокувати рак щитовидної залози. Також є ризик розвитку ниркової недостатності, панкреатиту та інших захворювань. Однак точних даних про вплив препарату на організм поки що немає, оскільки для збору статистики минуло недостатньо часу. Прийом «Оземпіка» не обходиться і без побічних ефектів для зовнішності: люди, що приймають цей препарат, відзначають, що обличчя після курсу часто виглядає старим через різку втрату ваги.

У ЗМІ навіть почали вживати термін оzempic face: так називають обличчя, яке стало через різке схуднення препарату «порожнім, пониклим і млявим».

При цьому в мережі вже з'явилися розповіді людей, які доводять, що «Оземпік» не є панацеєю і не дарує струнку фігуру назавжди: наприклад, зірка TikTok Ремі Бадер у підкасті Not Skinny But Not Fat розповіла, що після відміни препарату вона набрала вдвічі більше кілограмів, чим втратила під час прийому.

https://scotch.glavcom.ua/kuriyozy/mehan-markl-rozcharovana-tim-shcho-u-printsa-harri-duzhe-malo-hroshej-911443.html
Читайте також: Меган Маркл розчарована тим, що у принца Гаррі дуже мало грошей

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: