Сумська порадила, що робити з ягодами, які не пережили в морозилці відключення світла

Сумська: Тепер доводиться готувати те, на що не треба витрачати багато часу
фото з відкритих джерел

Акторка на власному досвіді пересвідчилася, що морозилка тримає продукти лише два дні

Акторка Ольга Сумська, яка з початку повномасштабного вторгнення залишається з чоловіком та молодшою дочкою в Києві, розповіла, як її родина дає собі раду, коли в квартирі вимикають світло. Артистка також поділилися рецептами швидких страв.

«У чоловіка збереглася похідна плита, яка була в комплекті гірськолижника. Ми катаємося на лижах вже багато років, але нею не користувалися. Вона невелика, хіба що зробити чайок. Але коли склалася вже така ситуація, Віталій купив кілька балончиків з газом, і ми почали готувати на ній, бо вдома – електроплита. І це дуже змінило наше сімейне меню. Тепер доводиться готувати те, на що не треба витрачати багато часу», – розповідає акторка в інтерв'ю сайту Вести.

«Складний український борщ зараз не на часі. Його чи холодець тепер не звариш, але легкий дієтичний супчик – цілком. Наприклад, той, який я готую на відео в соцмережі, і який набрав кілька сотень тисяч переглядів. Цибулину швидко підсмажуєте прямо в каструлі, потім додаєте туди заморожений шпинат та кип'ячену воду. Коли закипіло, додаєте фрикадельки. За 10 хвилин він готовий. Варю особливу вермішель, гречану чи рисову. Звичайні макарони твердих сортів потрібно кип'ятити не менше 8-10 хвилин, а ця корейська чи китайська – готова за хвилину. Ще я тепер знаю, що морозилка тримає лише два дні. У багатьох моїх друзів через те, що світла не було три дні, зіпсувалися продукти. Якщо у вас теж знову буде така ситуація, раджу не викидати заморожені ягоди. Їх можна зварити за моїм фірмовим рецептом. Для цього потрібна лише склянка цукру на кілограм ягід. Якщо вони розморозилися, то потрібно, щоб стекла вода, а потім зварити їх на сильному вогні 10-15 хвилин. І в жодному разі не знімайте пінку. Навпаки, вона тут потрібна для загущування. Завдяки цій піні у вас варення вийде, як желе», – радить акторка.

Акторка зізнається, що через те, що світло вимикають щоденно, крутитися доводиться швидше: «Доводиться робити все в прискореному темпі: прання, прасування, готування та прибирання. Літаємо по квартирі, як електровіники. Але коли світла не було три доби, то було страшнувато. Тоді я згадала про свою бабусю, як сиділа в її сільській хаті. Вона завжди економила і не включала навіть «лампочку Ілліча». Завжди запалювала свічку. Я теж купила свічок і коли ми їх запалюємо, створюється тиха затишна атмосфера, і ми збираємося за столом всією родиною».

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: