Смертельний для дерев грибок вперше виявлено у людини

фото з відкритих джерел

Серед симптомів – кашель, втома, утруднене ковтання та хрипота

Захворювання, яке викликається грибком хондростереум пурпурний (Chondrostereum purpureum) і поширюється між рослинами повітрям, вперше в історії виявлено у людини. Про це повідомляє Sky News.

Захворювання діагностували у 61-річного мешканця Індії, який займається вивченням грибків. Хвороба тривала три місяці, серед симптомів – кашель, втома, утруднене ковтання та хрипота. Інфекція також частково заблокувала дихальні шляхи чоловіка.

Лікарям вдалося вилікувати пацієнта після того, як він протягом двох місяців приймав протигрибкові препарати. Зараз чоловік в абсолютному порядку, інфекція більше ніяк не проявляла себе. Однак сам факт передачі захворювання від рослини до людини викликає у вчених занепокоєння.

Для рослин хондростереум пурпурний небезпечний тим, що поступово забарвлює зелене листя у сірий колір. Через це вони втрачають можливість отримання енергії і нерідко вмирають.

Раніше стало відомо, що в США поширюється грибок Candida auris, який практично не піддається лікуванню. Він поширюється при контакті з хворими людьми, а також із забрудненими поверхнями або обладнанням.

Читайте також: Домашні кішки та собаки захищають від харчової алергії: для хом'яків – погані новини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: