«Слуга» Богуцька про свої два дні без світла: На 20-й поверх пішки – вже й не так важко

Фото: ФБ Богуцької

Нардеп Богуцька дала слушні поради, як пережити непрості часи без електроенергії

Нардеп від фракції «Слуга народу» Єлизавета Богуцька на своєму власному досвіді розповіла, як пережити кілька днів без світла. Допис вона розмістила на ">своїй сторінці в Фейсбук.

«Два дні без світла. Певною мірою я підготувалася до них заздалегідь, – пише Богуцька. – Купила газовий пальник та запасні газові балончики. (З їжею вирішено!) Знайшла на доччиній дачі світильники на батарейках та акумуляторні настільні лампи. О, ще знайшла там садові світильники на сонячних батареях. Забрала все у квартиру. Сонячні – вдень на підвіконня, увечері – на намічені місця. Купила свічки. Краще, звісно, ​​брати звичайні, не декоративні. Ось ці товсті не згорають. Гарно світять, святково. Але зараз не той випадок. Треба ефективно, а чи не красиво».

Але без труднощів таки не обійшлося. «З якою проблемою зіткнулася? – продовжує Богуцька. – Вода. Не хочу набирати ванну, т.к. у разі подачі світла треба помитися, а значить спустити воду. Тобто за невикористану заплатити та дати зайве навантаження на каналізацію. Це не говорячи навіть просто про нераціональне використання води. Те треба купити ємність. Каструль мало. Вода потрібна для гігієни, унітазу, збирання, помити посуд. У зв'язку з досвідом накопичення брудного посуду вирішила придбати одноразовий. Картонну. Вона легше утилізується і не така тонка, як пластикова».

«Щодо зарядки телефонів: павер-банки завжди напоготові. Плюс, якщо що, заряджаю в машині, доки їду. Продаються акумуляторні пристрої потужнішими, але дорогими. З Інтернетом було сумно. Два дні без. Вибір мережі (пошук у телефоні роумінгу) не допоміг. Рідко, на кілька хвилин пробивався, щоб хоч новини почитати. Чекаю Старлінков по всій країні. А щодо 20-го поверху пішки – вже й не так важко. До 15-го легко. Там привал із чаюванням, піснями, тостами... 5 поверхів, що залишилися – під Гімн України: «Ще не вмерла Україна ні слава, ні воля. Ще нам, браття українці, посміхнеться доля».

«Так що моя вам порада така (це якщо у вас електро-енергозалежний будинок) – треба придбати: газовий пальник з додатковими балончиками. (вона компактна, потім підійде для риболовлі, наприклад), тару для води, одноразовий посуд, зарядні пристрої, теплий одяг, бо зима йде, а Путін ще не здох», – підсумувала нардеп.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: