Шварценеггер розповів, що з дитинства страждає на невиліковну хворобу

Арнольд Шварценеггер має розлади читання
фото з відкритих джерел

Актор поділився: щоб вивчити сценарій, йому необхідно витратити декілька місяців на його вичитку

Американський актор і бодибілдер Арнольд Шварценеггер розповів, що страждає на невиліковну хворобу, що заважає йому добре читати, попри нормальний інтелект. У школі його часто били лінійкою через це. Про це він написав на сторінці в Instagram.

Виявилося, що у відомого актора дислексія – хвороба, яка характеризується проблемами з читанням. «Я міг би сказати вам, що я фантастичний у всьому, але я б збрехав. <...> Ось мій секрет: я страшенно читаю. В Австрії в 1950-х не говорили про інвалідність до навчання, тому велику частину часу, коли мене просили читати вголос на уроці, це була просто катастрофа, мене били лінійкою. Але тепер я знаю, що маю дислексію», – зауважив Шварценеггер.

Розповісти про хворобу актор вирішив через те, що незабаром планує випустити власну аудіокнигу «Будь корисним», яку вирішив озвучити самостійно. Ексгубернатор Каліфорнії поділився своїм досвідом життя з неврологічним розладом. «Я міг би розповісти вам, як було чудово сісти та записувати свої власні слова, але правда в тому, що я абсолютно боявся цього», – зазначив Шварценеггер.

Коли Шварценеггер готується до фільму, йому доводиться по декілька разів перечитувати сценарій, допоки не вивчить напам'ять кожен рядок
Коли Шварценеггер готується до фільму, йому доводиться по декілька разів перечитувати сценарій, допоки не вивчить напам'ять кожен рядок
фото з відкритих джерел

Арнольд Шварценеггер зізнався, що робив все можливе, аби дислексія не вплинула на його здатність зніматися у кіно. Актор поділився: щоб вивчити сценарій, йому необхідно витратити декілька місяців на його вичитку. Тільки після того, як він зрозуміє сенс кожного слова, відомий американець зможе вивчити текст. Щоб записати аудіокнигу, актору також знадобилося більше часу, ніж іншим авторам.

«Сказали, що автори читають свої книжки за два-три дні у студії. Попросив записувальне обладнання додому і сказав, що робитиму 20–30 сторінок на день. Таким чином, я міг двічі на день заходити до режисера та продюсера для коротших сесій, і я міг би практикуватися читати без зупинки», – розповів Шварценеггер.

Я зробив так багато повторень, що не міг порахувати. Я розбив книгу на дрібні шматочки, знаючи, що з маленьких перемог виростають великі, або, в цьому випадку, ціла книга. Усім нам потрібна допомога: ніхто з нас не зробив себе сам.

Арнольд Шварценеггер

Це буде не перша книга Шварценеггера: у 2012 році актор та колишній губернатор Каліфорнії видав мемуари під назвою «Згадати все. Моя неймовірно правдива історія». Крім того, він автор книг з бодибілдингу «Виховання культуриста», «Енциклопедія сучасного бодибілдингу» та інших.

Люди з дислексією часто мають труднощі з цифрами, з письмом, а також синдром порушення активності та уваги й порушення розвитку мови. Дислексія має суттєвий генетичний компонент.

Раніше повідомлялося, що Арнольд Шварценеггер випустить дуже незвичну для себе книгу.

До слова, Шварценеггер заявив, що хотів би очолити США. Колишній губернатор Каліфорнії вважає Трампа найгіршим президентом усіх часів.

Крім того, Шварценеггер зізнався, що думає про закінчення кар'єри друга – тяжкохворого Брюса Вілліса.

Нагадаємо, Брюс Вілліс під час зйомок одного з останніх фільмів через хворобу забув, що знаходиться на знімальному майданчику. Під час зйомок сцени у закусочній актор був певен, що прийшов туди пообідати. 

Як відомо, рік тому родина Вілліса публічно оголосила, що він завершує кар'єру, оскільки у нього розвинулася афазія – порушення мови, яке виникає при пошкодженні кори головного мозку. Як розповіли члени родини Вілліса, останніми роками актору було важко зніматися: він важко запам'ятовував навіть невеликий текст. У лютому цього року дружина Брюса Вілліса оголосила про його новий невиліковний діагноз.

Читайте також: Шварценеггер вперше розповів, як пережив скандальне розлучення через зраду і позашлюбного сина

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Після початку страйку члени Гільдії акторів не зніматимуться у фільмах та серіалах, а також не братимуть участь у промокампаніях проектів
Голлівудські кіноактори оголосили величезний страйк: що трапилось
Могло б виповнитися 85: згадаймо легендарного Кікабідзе, який усім серцем підтримував Україну
Могло б виповнитися 85: згадаймо легендарного Кікабідзе, який усім серцем підтримував Україну
Детектив Эркюль Пуаро
Вийшов трейлер кінофільму «Привиди у Венеції»
Філіп Кіркоров потрапив до «чорного списку» Канади
Кіркоров і не тільки: Канада ввела санкції проти російських «зірок»-путіністів
Джонні Депп та Ембер Герд
Вийшов трейлер майбутнього серіалу про скандальний суд Джонні Деппа та Ембер Герд
Хвороби, які є приводом для звільнення від мобілізації: список
Хвороби, які є приводом для звільнення від мобілізації: список
Канадський красень нині є одним з найвідоміших та найуспішніших акторів Голлівуду
Раян Гослінг став улюбленцем мільйонів задовго до «Барбі»: цікаві факти про актора
Холодов подав до Верховної Ради заяву про складання мандату 31 липня
«Слуга» Холодов пояснив, чому складає депутатські повноваження
Український актор, телеведучий Антін Мухарський
«У світі, де править колективна Антоніна, місце чоловіка – у гробу». Мухарський написав обурливий пост про жінок
Дата публікації новини: