Тіла померлих бджіл. Клопотенко розповів, чим годує у своєму ресторані

Нещодавно відомий кухар отруївся сливами
Фото: канал Дім

Відомий шеф-кухар поділився своїм досвідом спілкування із штучним інтелектом

Шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко розповів, як «радився» на кухні зі штучним інтелектом та зізнався, що має лабораторію, де ставить кухонні експерименти. 

«Я коли почав шукати інформацію і створювати щось, він не відстрілював нічого, – ділить Клопотенко своїм досвідом спілкування зі штучним інтелектом в програмі «Тихий вечір з Оленою Кравець»  на каналі «Дім». – Він чи воно – як його називати? Там взагалі нуль. Я кажу йому: «Створи щось нове, додай там трішечки ромашки до риби». А воно мені: «Помилка. Я не розумію, що це». Він може робити лише з переліку інгредієнтів поєднати якісь із них таким чином, як уже хтось це поєднував. Він не може створювати нове, власний досвід на основі їжі. Я сміявся! Можливо, штучний інтелект і замінить багато професій, але не шеф-кухара. Мені, наприклад, легко взяти сома, додати туди якесь багно (інша назва богульник – ред).) з Рівненщини, морозиво з пастернаку і трохи соусу з бджіл. Будь ласка, приходьте і їжте».

Клопотенко зізнається, що на кухні він великий експериментатор і дозволяє їсти собі все, що хоче. «У мене в голові багато інгредієнтів, які мені легко поєднувати. Окрім того, я орендуватиму невеличку студію, фермочку, де буду вирощувати продукти і створювати з них різні ще більш шалені поєднання».

Та не завжди всі експерименти закінчуються вдало. Нещодавно відомий кухар отруївся сливами: «Кілька днів тому я пішов у магазин і побачив сливи. І огірок. Я взяв огірок, побив його скалкою, додав перець чилі і сливи. Запік курча і поклав поруч. Їв і було цікаво. Правда, трохи пластиково, на килим схоже за смаком. А тоді температура 37,8 градусів. Справжня вечірка була! Поєднання супер-круте, але я все ж не раджу навесні їсти сливи», –  поділився досвідом Євген Клопотенко.

«П'явки – дуже прикольні і стерильно-чисті, зародки качок, бджіл. Бджоли в мене в ресторані продаються. Це називається підмор –  тіла померлих медоносних бджіл, дуже корисна штука. Їх навіть вивчають у данському інституті завдяки тому, що я почав про це говорити. Це їжа майбутнього. Я ніколи не здаюся в тому, щоб шукати нові смаки. Саме такі смаки дозволяють мені створювати щось нове», –  розповідає Євген Клопотенко.

Читайте також: Клопотенко показав, як приготувати надзвичайну паску за півгодини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: