Кухар королеви Єлизавети розкрив великий секрет її довголіття

Королева Єлизавета
фото з відкритих джерел

Єлизавета II практично не знала проблем зі здоров'ям аж до старості

Королева Єлизавета прожила довге життя, причому працювала буквально до кінця своїх днів – за кілька днів до смерті проводила зустрічі з головними особами країни. Без сумніву, багато хто цікавить секрет довголіття британського монарха. На це питання важко дати однозначну відповідь, проте відомо, що Єлизавета приділяла велику увагу тому, що подають на стіл протягом дня.

Особистий кухар королівської родини довгий час був головною людиною на кухні Букінгемського палацу. Після того, як кухар залишив роботу у Великій Британії, він переїхав до США і відкрив свій ресторан. Містер Макгрейді поділився великим секретом, який виніс із королівської їдальні – щодня Єлизавета II відмовлялася від щільного сніданку, роблячи вибір на користь звичайного сухого хліба, невеликого шару масла на цьому ж хлібі та простого джему з ягід. Дуже рідко королева просила подати до тостів збиті вершки. З напоїв монарша особа віддавала перевагу чорному чаю. Дієтологи впевнені, що подібний раціональний підхід до харчування допоміг королеві зберегти здоров'я на довгі роки, адже вона не перенавантажувала травну систему важкими продуктами.

Здається, після такого легкого сніданку у королеви має бути справді розкішний та щільний обід. Однак і тут кухар розчарував шанувальників Єлизавети: як основна страва на обід королева віддавала перевагу рибі. На гарнір королеві подавали тушковані або варені овочі. Якщо королеві хотілося різноманітності, вона просила кухаря приготувати запечену курку.

Щодо легендарного чаювання о п'ятій годині, тут є деякі розбіжності з каноном – чаювання в палаці проходять близько четвертої години дня. На додачу до чаю подають сендвічі з рибою або овочами, а також всі присутні на чаю можуть поласувати солодкими булочками за секретним рецептом кухаря. Ця традиція тримається при дворі вже кілька століть, не відходила від неї королева.

А ось вечеря Єлизавети була досить щільною – монарх могла собі дозволити невеликий шматок запеченого м'яса, проте в більшості випадків не зраджувала рибу. Лікарі згодні з вибором королеви, відзначаючи, що регулярне вживання риби та м'яса сприяє ефективному підтримці роботи більшості систем організму, оскільки фосфор, білок та омега-кислоти є одними з найважливіших будівельних матеріалів для наших клітин. Немає нічого дивного, що Єлизавета II практично не знала проблем зі здоров'ям аж до старості.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: