Хочете дізнатися, скільки проживете: зробіть просту вправу

фото з відкритих джерел

Британські лікарі відзначають, що вправа показує, наскільки рухливе ваше тіло

Якщо ваш вік від 50 років, радимо перевірити, в якому стані ваш організм – для цього потрібно виконати лише одну вправу. Схрестіть ноги і повільно опустіться на підлогу, не допомагаючи собі руками і не спираючись ні на що. Потім встаньте також без додаткової підтримки.

Британські лікарі відзначають, що вправа показує, наскільки рухливе ваше тіло і чи великі у вас шанси постраждати від падінь у похилому віці. Нагадаємо, що перелом шийки стегна під час падіння в похилому віці часто виявляється фатальним для людини.

У дослідженні, опублікованому в Європейському журналі профілактичної кардіології, йдеться про те, що люди, які спокійно виконували цю вправу, загалом жили довше. Вчені спостерігали за групою дорослих віком від 51 до 80 років протягом трьох років, щоб з'ясувати, як їхня рухливість пов'язана з тривалістю життя. Учасники виконували вправу, а дослідники оцінювали якість за шкалою від 0 до 5 – бали знімалися, якщо люди допомагали собі рукою чи коліном.

«Стан опорно-рухового апарату виявився значним предиктором смертності у випробуваних віком 51-80 років. Вправа – простий та безпечний інструмент оцінки м'язової сили та гнучкості, який можна використовувати під час загальних медичних оглядів дорослих», – зазначається у статті.

Доктор Келлі Старретт, фізіотерапевт і провідний автор дослідження зазначає, що якщо людина без зусилля виконує вправу, то її тіло спокійно зберігає рівновагу і включає потрібні м'язи-стабілізатори, які в майбутньому дозволять уникнути небезпечних падінь.

На думку вчених, в азіатських країнах, наприклад, у Китаї та Японії люди похилого віку частіше сидять зі схрещеними ногами, і тому у них на 90% рідше виникають болі, викликані артритом, ніж у жителів західних країн.

Читайте також: Дзідзьо вперше показав свою сестру та розповів про її талант

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: